Zencefilli Kurabiye
Zencefilli Kurabiye Tarifi nasıl yapılır? Zencefilli Kurabiye Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Zencefilli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım yemek kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 3,5 /4 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Zencefilli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kurabiye hamurumuz için uygun bir karıştırma kabına oda ısısındaki tereyağı ve pudra şekerini alarak çırpalım.
- Ardından üzerine yumurta sarısı ve pekmezi ilave ederek çırpmaya devam edelim.
- Üzerine un, tarçın, zencefil ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim ve hamurumuzu toparlanıncaya kadar yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hamurumuzu tezgaha serdiğimiz bir parça streç filmin üzerine koyalım ve sararak buzdolabında 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen hamuru buzdolabından alalım merdane yardımı ile açalım.
- Açtığımız hamurumuzu dilediğimiz kurabiye kalıpları ile keserek şekillendirelim. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Kurabiyelerimizi pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine aktaralım ve önceden ısıtılmış 180°c fırında 12 dakika kadar pişmeye bırakalım.
- Pişen kurabiyelerimizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim. Zencefilli kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!.
Zencefilli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı



ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ