FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? İrmik Tatlısı Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 2.5 su bardağı un

Bulamak için;

  • İrmik

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon

İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım şekeri ve sıcak suyu tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştıralım.
  2. Bir iki damla limon damlatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz (şerbeti kaynatmıyoruz).
  3. Yumurta yoğurt,irmik, sıvı yağı yoğurma kabına alalım vanilya, kabartma tozu,ve unu ekleyip yoğuralım.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar alalım yuvarlayalım ve irmiğe bulayalım.
  5. Üzerine bıçakla 4 kez çapraz bastırarak çizikler oluşturalım. Tepsiye alalım.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece kızarana kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkarılınca 4-5 dk bekletelim ve şerbeti dökelim.
  8. 3-4 saat dinledikten sonra süsleyip servis yapabilirsiniz.Ve afiyet olsun 😊.

İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ