FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Yedikçe Yemek İsteyeceğiniz Pamuk Poğaça

Yedikçe Yemek İsteyeceğiniz Pamuk Poğaça Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Yedikçe Yemek İsteyeceğiniz Pamuk Poğaça

Yedikçe Yemek İsteyeceğiniz Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta (Sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından az eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığından az eksik tuz
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • Un

Arasına sürmek için

  • 125 gram tereyağ yada teremyağ

İçine koymak için

  • Kaşar peyniri

Yedikçe Yemek İsteyeceğiniz Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yoğurma kabımıza ılık suyu koyup üzerine mayamızı döküyoruz ve üzerine de şekeri döküyoruz.
  2. Mayalanmasını bekliyoruz 15 20 dk kadar.
  3. Sonrasında diğer malzemeleri de ekliyoruz. Çok yumuşak bir kıvam olacak.
  4. Yumuşak kıvamı aldıktan sonra artık buradan sonra un kullanmıyoruz.
  5. Elimizi yağa batırıp yoğuruyoruz. Birkaç sefer bu işlemi yaptıktan sonra hamuru kaldıracağımızda üzerine bir kaşık kadar daha yağ döküp hamura sürüyoruz.
  6. Sonrasında mayalanmaya bırakıyoruz. Ben iki saat kadar bekledim hamur iki katına çıkınca olmuş demektir.
  7. Sonra beze yapmak için hamuru tezgahımıza alıyoruz.
  8. Hamurun havasını aldıktan sonra beze yapmaya başlıyoruz.
  9. Bir tepsiye az bir yağ döküp hamuru beze yapıp yağlı tepsiye koyuyoruz.
  10. Beze yaparken çok yuvarlamanıza gerek yok az bir şekil alması yeterli. Ben bu ölçülerle 20-22 falan beze yapıyorum.
  11. Sonrasında beze yaptıktan sonra bir yarım saat daha dinlendiryoruz.
  12. Sonrasında tezgahımıza az bir yağ döküp poğaçalara şekil vermeye başlıyoruz. Resimde olduğu gibi elimzle açıyoruz. Çok ince olmasına gerek yok.
  13. Sonra eritip soğuttuğumuz yağı açtığımız hamura döküyoruz bir kaşık yeterli oluyor.
  14. Elimizle sürüyoruz her yerine gelecek şekilde.
  15. Sonra sağından ve solundan hamuru katlıyoruz ama üst üste gelmesin.
  16. Sonra katladığımız yerlere de yyağ sürüyoruz.
  17. Sonra ortasına peynir koyup şekildeki gibi katlıyoruz.
  18. Katladığımız kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serdğimiz fırın tepsisine koyuyoruz. Şeklini çok düzeltmiyoruz mayalı hamurları elde çok oynamak iyi olmuyor😉
  19. Sonrasında yumurta sarısı sürüp susamla süsleyip bir saat kadar da tepsi mayası bekliyoruz ve ısıtılmş fırında 170 180 derecede pişiriyoruz.
  20. Fırından çıktıktan sonra da bir süre soğumasını bekliyoruz. Pamuk gibi yumuşacık oluyor lezzeti de harika👌 deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsuunn😊😊.

Yedikçe Yemek İsteyeceğiniz Pamuk Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ