FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Profiterol

Profiterol Tarifi nasıl yapılır? Profiterol Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Profiterol

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 125 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (muhallebi soğuduktan sonra çırpılır)

Ganaj için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 1,5 su bardağı süt

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Gereçleri tezgaha yerleştiriniz.
  2. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriniz.
  3. Krema torbasına düz duy koyunuz.
  4. Sosu yapmak için; sütümüzü ısıtalım ve içine çikolata sosunu ekleyip, karıştırıp koyulaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  5. Su tereyağı ve tuzu bir tencereye alınız.
  6. Karışım kaynamaya başlayınca içine un ilave edin.
  7. Karışımı bir spatula yardımıyla 2-3 dakika karıştırınız.
  8. Ilıyan hamura yumurtaları teker teker kırıp yediriniz.
  9. Yeterli kıvama ulaşan hamuru torbaya alınız.
  10. Hamuru fırın tepsisine aralıklı olarak sıkınız.
  11. Hamuru önceden 175°c’de ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriniz.
  12. Soğuyan profiterollerin içini kremayla doldurup üstüne çikolata sosu dökünüz. (kremanın yapılışı diğer tariflerimde yazıyor) afiyet olsun💞.

Profiterol Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ