Adana Usulü Acılı Ekmek
Adana Usulü Acılı Ekmek Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Adana Usulü Acılı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için malzemeler;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yağ
- 1 paket instant maya
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- 4 su bardağı un
Üstünün harcı için;
- 4 orta boy soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı susam
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Adana Usulü Acılı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Üst harcı için; soğanları sıvı yağ da güzelce pişiriyoruz .
- 2 yemek kaşığı salçayı ekliyoruz.
- Üstüne baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz .
- En son susam atıp altını kapatıyoruz
- Hamur için;su, süt, yağ ve mayayı ekleyip mayayı eritiyoruz.
- Ardından tuz ve şekeri ekliyoruz.
- Unu yavaş yavaş ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- Yoğurulan hamurun üstünü elinizle yağlayıp mayalanması için bir köşeye alıyoruz.
- Mayalanan hamuru tepsiye yerleştiriyoruz üstüne harcını ekleyip 180 derece fırına veriyoruz.
- Yarım saat sonra ekmeğiniz hazır. Afiyet olsun🌹.
Adana Usulü Acılı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı



ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ