FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Adana Usulü Acılı Ekmek

Adana Usulü Acılı Ekmek Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Adana Usulü Acılı Ekmek

Adana Usulü Acılı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için malzemeler;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yağ
  • 1 paket instant maya
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • 4 su bardağı un

Üstünün harcı için;

  • 4 orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Adana Usulü Acılı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Üst harcı için; soğanları sıvı yağ da güzelce pişiriyoruz .
  2. 2 yemek kaşığı salçayı ekliyoruz.
  3. Üstüne baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz .
  4. En son susam atıp altını kapatıyoruz
  5. Hamur için;su, süt, yağ ve mayayı ekleyip mayayı eritiyoruz.
  6. Ardından tuz ve şekeri ekliyoruz.
  7. Unu yavaş yavaş ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  8. Yoğurulan hamurun üstünü elinizle yağlayıp mayalanması için bir köşeye alıyoruz.
  9. Mayalanan hamuru tepsiye yerleştiriyoruz üstüne harcını ekleyip 180 derece fırına veriyoruz.
  10. Yarım saat sonra ekmeğiniz hazır. Afiyet olsun🌹.

Adana Usulü Acılı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ