FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Beyaz Lahana Sarması

Beyaz Lahana Sarması Tarifi nasıl yapılır? Beyaz Lahana Sarması Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Beyaz Lahana Sarması

Beyaz Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet lahana

İç harcı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 baş soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 300 gram kıyma
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Nane
  • Kekik
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıcak su
  • Nar ekşisi
  • Aralara sarımsak

Beyaz Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Lahana eşit parçalar elde edecek şekilde kesilir.
  2. Çok yumuşak olmayacak ancak sertte kalmayacak şekilde haşlanır. Soğan, sarımsak, sıvı yağ ile biraz kavrulur, kıymayıda ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Salça, yağ, tuz baharatlar da eklenerek pirinçte ilave edilir, biraz daha kavurup üzerine 1 su bardağı su ilave ediyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz. Suyunu çekmeden harcın altını kapatıp nar ekşisi ilave ediyoruz karıştırıyoruz ve dinlendiriyoruz.
  4. Haşlanmış lahanalar düz zemine alınıp içine hazırlanan harçtan koyulur ve sarılır. Tencereye yerleştirilen sarmaların üzerine yağla kavrulmuş salça dökülüp üzerine biraz nar ekşisi koyup, zeytinyağı eklenerek.
  5. Sarma taşı yerleştirilir. Sarmaların üzerini bir miktar geçecek kadar kaynar su eklenir ve önce harlı ocakta, sonra kısık ateşte sarmalar pişirilir. Göz haklarınızı helal edin canlarım.

Beyaz Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ