FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

‘Bugün ne pişirsem’ diyenlere günün menüsü (12 Aralık 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde… Eğer ‘Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?’ diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, domates soslu pirzola tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve tahinli kurabiye tarifi.

‘Bugün ne pişirsem’ diyenlere günün menüsü (12 Aralık 2021)

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tarhana çorbası tarifi, domates soslu pirzola tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve tahinli kurabiye tarifi var.

‘BUGÜN NE PİŞİRSEM’ DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

Tarhana çorbası malzemeler

TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI

1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin). 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.

Domates soslu pirzola malzemeler

Sosu için:

DOMATES SOSLU PİRZOLA YAPILIŞI

Pirzolaları döküm ya da kalın tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizin.

Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Sıcak suda bekletip, kabuklarını kolayca soyduğunuz arpacık soğanları ve sarımsakları, doğranmış domatesler ile birlikte tencereye aktarın.

Zeytinyağı, su, tuz ve taze kekiği de ekledikten sonra kalem pirzolaları, kapağını kapattığınız tencerede kısık ateşte 25 dakika kadar pişirin.

Sosu için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Unu ekleyin ve hafif bir renk alana kadar kavurun.

Soya sosu, su ve taze çekilmiş tane karabiberi ekledikten sonra sosu 5 dakika kadar kaynatın.

Kaynayan sosu bir süzgeç yardımıyla ayrı bir sos tenceresine süzdürün.

Domates sosunda pişen kalem pirzolaları, ikişerli olarak servis tabağına alın. Arpacık soğanların lezzet verdiği ve pirzolaların içinde piştiği domates sosunu, soya sosunu hazırladığınız sos tenceresine bir süzgeç yardımıyla süzün.

Elde ettiğiniz karışım sosu, kıvam alması için kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Tabakta yer alan pirzolaların üzerine hazır durumda olan sosu bolca gezdirin ve bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Sebzeli bulgur pilavı malzemeler

SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI

Pilav tenceresine yağı alın ve eritin. Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun. Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yine kavuruyoruz. Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırıyoruz. Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatıyoruz. Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıyoruz.

Tahinli kurabiye malzemeler

TAHİNLİ KURABİYE YAPILIŞI

Yoğurma kabının içerisine tahin, sıvı yağ, ceviz içi, pudra şekerini koyup karıştırın. Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip yoğurun. İyice yoğrulan kurabiye hamurunu ceviz büyüklüğünde kopartıp elinizle şekil verin ve pişirme kağıdı serili tepsinin içerisine sırasıyla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 – 20 dakika pişirin. Tamamen soğuduğunda tepsiden alıp servis edin. 

KAYNAK: Posta

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ