FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

‘Bugün ne pişirsem’ diyenlere günün menüsü (15 Aralık 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde… Eğer ‘Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?’ diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak un çorbası tarifi, karnabahar kızartması tarifi, sade soğan sarımsak mezesi tarifi ve milföyden şöbiyet tatlısı tarifi.

‘Bugün ne pişirsem’ diyenlere günün menüsü (15 Aralık 2021)

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı un çorbası tarifi, karnabahar kızartması tarifi, sade soğan sarımsak mezesi tarifi ve milföyden şöbiyet tatlısı tarifi var.

‘BUGÜN NE PİŞİRSEM’ DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

Un çorbası malzemeler

UN ÇORBASI YAPILIŞI

Tere yağını tencereye koyun eritin ve üzerine unu ekleyin sürekli karıştırarak kavurunuz. Unun rengini dönene kadar kavurun. 4 su bardağı soğuk su ekleyin. Suyun soğuk olması önemli yoksa topak topak olur. Bu aşamada çorba sürekli karıştırılır. Pişen çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Çorba hazır. Servis yaparken isteğe bağlı üzerine yağ yakıp ekleyebilirsiniz.

Karnabahar kızartması malzemeler

Karnabahar kızartması harcı için

Karnabaharı kızartmak için

KARNABAHAR KIZARTMASI YAPILIŞI

Sert yapıda olan kök kısmını kestiğiniz ve yeşil yapraklarını temizlediğiniz orta boy karnabaharı, çiçeklerine ayırın. 

Karnabaharın kokusunu ve gazını alması için unlu sıcak suda karnabaharları 6-8 dakika kadar haşlayın. 

Haşlanan karnabaharları suyunu süzdürdükten sonra bir kevgir yardımıyla servis tabağına çıkartın.

 Kızartma harcı için; ayrı bir kaba aldığınız yumurtalar, süt, un ve tuzu bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. 

Sıvı yağı geniş tabanlı bir tavada kızdırın. 

Kızartma harcına tamamen batırdığınız haşlanmış karnabaharları, kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın. 

Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde beklettiğiniz kızarmış karnabaharları, ılık olarak arzuya göre yoğurt sosuyla birlikte servis edin. 

Soğan sarımsak mezesi malzemeler

SOĞAN SARIMSAK MEZESİ YAPILIŞI

Soğanı sarımsağı temizleyip genişçe bir kaseye alın.

Üzerine pul biber, karabiber, kekik, kırmızı toz biber, kimyon tuz birazda zeytinyağı ekleyip harmanlayın.

Fırın kabına yerleştirip üzerini ıslatılıp sıkılmış yağlı ile kapatın.

200 dereceli fırında soğan ve sarımsak yumuşayana kadar pişirin.

Pişmesine yakın yarım kahve fincanı zeytinyağı ile 3 yemek kaşığı nar ekşisini açın.

Pişen soğan ve sarımsağın üzerine gezdirip karıştırın.

10 dakikada daha fırınlayın.

Milföyden şöbiyet tatlısı malzemeler

Kaymak için;

Şerbeti için;

Üzeri için;

MİLFÖYDEN ŞÖBİYET TATLISI YAPILIŞI

Öncelikle kaymağı için, süt ve irmiği koyulaşana kadar karıştırın.

Kaynadıktan sonra altını kapatıp soğuması için kenara alın.

Şerbeti için limon suyu hariç diğer malzemeleri bir tencereye alın. İyice karıştırarak kaynatın. Kaynayınca limon suyunu koyum altını kapatın.

Her bir milföyü 4’e bölün.

İçlerine önce ceviz üzerine irmikli kaymaktan yeteri kadar koyup üçgen şeklinde kapatın.

Borcama dizin. Tereyağını eritip fazla yakmadan üzerlerine iyice sürün.

180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıktıktan 2-3 dakika sonra soğuk şerbeti dökün.

Tatlı soğuduğunda servis edin.

KAYNAK: Posta

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ