FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

‘Bugün ne pişirsem’ diyenlere günün menüsü (17 Aralık 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde… Eğer ‘Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?’ diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tel şehriye çorbası tarifi, Arnavut ciğeri tarifi, fırında baharatlı patates kızartması tarifi ve cennet çamuru tarifi.

‘Bugün ne pişirsem’ diyenlere günün menüsü (17 Aralık 2021)

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tel şehriye çorbası tarifi, Arnavut ciğeri tarifi, fırında baharatlı patates kızartması tarifi ve cennet çamuru tarifi var.

‘BUGÜN NE PİŞİRSEM’ DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

Tel şehriye çorbası malzemeler

TEL ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞI

Öncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin. 1 dakika kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin. 2-3 dakika kadar kısık ateşte kavurun. Şehriyeyi ilave edip 2 dakika daha kavurun, baharatını ekleyin. Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz. 5 dakika kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın. Kapağı kapalı şekilde 5-10 dakika dinlendikten sonra servise hazır.

Arnavut ciğeri malzemeler

Sumaklı soğan için:

ARNAVUT CİĞERİ YAPILIŞI

Üzerinde bulunan zarı ayıkladığınız kuzu ciğerini, kuşbaşı büyüklüğünde kesin. Derin bir süzgece aldığınız doğranmış kuzu ciğerlerini kanının süzülmesi için bekletin. Kanını süzdürdüğünüz ciğerleri karbonat ve tuz eklediğiniz una bulayın.

Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin. Ciğerleri tavadaki ısınmış yağın içerisine koyun. Ciğerler pişmeye başladığında kırmızı toz biber ve toz kişniş ekleyin.

Pişen ciğerlerin fazla yağını süzdürerek bir tabağa aktarın. Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün. Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın. Sıcak servis edin.

Fırında baharatlı patates malzemeler

FIRINDA BAHARATLI PATATES KIZARTMASI YAPILIŞI

Bir kabın içerisine tuz, kırmızı biber, sarımsak, kekik, taze biberiye, karabiber ve zeytinyağı alınır. Bütün malzemeler çırpıcıyla karıştırılır.

Patatesler soyulur ve yıkanır. Elma dilimi şeklinde kesilir. Tepsiye pişirme kağıdı serilir ve hazırladığımız baharatlı karışım üzerine eklenir.

Her yerine gelecek şekilde dağıtılır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.

Cennet çamuru malzemeler

CENNET ÇAMURU YAPILIŞI

Teflon tepsi ocağın üzerine koyulur ve tereyağı eritilir.

Yağ eridikten sonra ocağın altı kısılır ve kadayıflar yavaş yavaş eklenir.

Kadayıfların birbirine yapışmaması için sık sık karıştırılır ve yaklaşık 10 dakika kavurmaya devam edilir.

Şeker de eklenerek kadayıfla kızarıncaya kadar 5 dakika kavrulur.

Kavrulan kadayıfla küçük bir tepsiye kaşık kaşık koyup bastırılır ve tek bir parça olması sağlanır.

Üzerine parça parça kaymak koyularak fıstık serpilir.

Hazır olan cennet çamuru ılık iken servis edilir. 

KAYNAK: Posta

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ