Canan Hoca şimdi de domatese taktı
Ekmek ve şeker tüketimine savaş açan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez domatesi mercek altına aldı. Domatesin bir sebze değil meyve olduğunu bu yüzden de içinde bol miktarda şeker barındırdığını kaydeden Karatay, “Şimdi bir bahçeniz varsa domateslerin kızarmadığını göreceksiniz halen yeşil. Benim gibi yapacaksınız. Eylül ayında doğal bir domates bulup kendi domatesinizi kış için hazırlayacaksınız.” dedi.

Açıklamalarıyla çok konuşulan ve tepki çeken İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Profesörü Canan Karatay, bu kez domatesi mercek altına aldı. Domatesin sebze değil meyve olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karatay, fazla tüketildiğinde şekerin yükseldiğini kaydetti. Star’ın haberine göre; “doğru zaman eylül ayı” diyen Prof. Dr. Canan Karatay şöyle konuştu:
“Domates meyvedir. Ama biz sebze olarak ayırmışız. Çok fazla tüketildiğinde özellikle haziran ve temmuz ayında hastalarımın hem şekerleri hem de ürük asitleri yükselir. Diyorlar ki Canan Karatay karbonhidrat vermiyor. Domateste de yeşil fasulyede de baklada da şeker var.
Mevsiminde yiyeceksiniz
İlaçlı tarım zehriyle büyütülüyor. Tarım zehirleri bütün hastalıkların sebebi. Kanser de dahil. Şu anda domatesin dönemi değil. Doğru mevsim eylül ayında. Yapay olarak her mevsim piyasaya sürülen sebzeler tehlikeli. Mevsiminde yiyeceksiniz diyorum. Şimdi bir bahçeniz varsa domateslerin kızarmadığını göreceksiniz halen yeşil. Siz ona dikkat edin. Benim gibi yapacaksınız. Eylül ayında doğal bir domates bulup kendi domatesinizi kış için hazırlayacaksınız.”
Karatay reçeteyi verdi: Bol bol yağ yiyin
İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, özel bir okulda düzenlenen konferansa katılmak için geldiği Isparta’da, gazetecilere yaptığı açıklamada, kanserin sebebinin vücuttaki insülin hormonunun yüksekliği olduğunu söyledi.Şekerin, kansere neden olduğunu belirten PRof. Dr. Karatay, “Kanser yapan şekerdir, yediğimiz şekerlerin ve ekmeklerin kan şekerini yükseltmesidir. Kanserin sebebi, vücuttaki insülin hormonu yüksekliğidir. Ekmek bunu çok yükseltir ve trans yağlar, yani pakete girmiş tüm gıdalarda bulunan yağlar, kanser sebebidir. Onun için ‘Şeker ve ekmek tüketmeyin, şeker, en tatlı zehirdir’ diyorum. Kan şekerini en çok yükselten ekmektir” diye konuştu.Canan Karatay açıklamalarıyla yine şaşırttı Bahar halsizliğinin önüne geçmek içinProf. Dr. Canan Karatay, baharın gelmesine rağmen doğal kış ürünlerinin tüketilmesine devam edilmesi uyarısında bulundu. Bahar geçişlerinde yorgunluk ve halsizlik de yaşanabileceğine değinen Prof. Dr. Karatay, “Bahar halsizliğinin önüne geçecek, doğal köy tereyağıdır, zeytinyağıdır, balık yağıdır. Bunları bol bol tüketirsek, bahar yorgunluğu olmaz” dedi.Kilo veremiyorsanız alerjiye dikkat!Bazı gıdalar ile ilgili sindirim güçlüğü yaşanabileceğini vurgulayan Karatay, şöyle konuştu:”Kilo veremiyorsanız, eğer bir şey yediğiniz zaman gaz oluyorsa bilin ki vücudunuz onu artık tolere edemiyor. Uzun süre kilo vermeyen, alerji şikayeti olanlara gıda intoleransı testini yaptırıyorum ama güvenilir yerlerde yapılması lazım. Eğer gizli bir gıda alerjiniz dahi varsa bilin ki kilo da veremezsiniz, hastalıklardan da kurtulamazsınız.”Canan Karatay: DolandırılıyorsunuzCanan Karatay ısrarcı: Bal yemeyin
‘Baklava yemeyin’ diyen Canan Karatay’a sert tepki
Ramazan ayına sayılı günler kala baklava tüketimi tartışmaları başladı. Baklava ustası Nadir Güllü baklava yemeyin diyen diyetisyen ve doktorlara tepki gösterdi. Baklava yemeyin diyen hocalara seslenen Nadir Güllü, “Yemeyin olmaz. Az yiyin. Bakın bu işten 6 milyon kişi ekmek yiyor. 25 bin esnaf var. Bakın bunu üreten köylü de ekmek yiyecek. Bunlar binlerce aileden toplanıyor. Yeter ki sağlıklı olsun. Benim Canan Hoca’ya da herkese saygım var. Onlar da bizim gibi işe yüreğini, ruhunu koyan zanaatkarlara saygılı olsunlar. Bir işi eliyle yapana işçi derler. Kafasını kullanana usta derler. Yüreğini ruhunu koyana zanaatkar derler. Bilinçli konuşsunlar. Her ağza gelen konuşulmaz. Konuşulsun. Biz de bilim adamıyız. Gıda mühendisimiz var, doktorumuz var, laboratuvarımız var. Bakın yemediğimizi yedirmiyoruz. Benim çocuklarım, torunlarım ne yiyorsa müşterime onu veriyoruz” dedi.“Azı karar, ortası yarar, çoğu zarar”600 yıllık bir geleneği yaşattıklarını ifade eden baklava ustası Güllü, “Bakın ben diyetisyenlere ve doktorlara saygı duyuyorum. Onlar da bizim gibi ustalara gerçek sanatkar ruhlu ustalara saygı duyması lazım. Bu Osmanlı’dan gelen 600 yıllık bir geleneği yaşatıyoruz biz. Halk bilinçli olacak. Yemeyin değil. Azı karar, ortası yarar,çoğu zarar denecek. Az yiyin, kaliteli yiyin denecek. Düğünlerimiz var, nişan var, sünnet var, kız isteme var. Maçlarda veriliyor. Geleneksel tatlarımız. Bir ülkenin mutfağı, ülkenin kültürünün parçasıdır. Baklava da kültürün parçası” dedi.“Lütfen konuşurken 10 düşünüp bir konuşsunlar”Baklava ustası Güllü konuşmasının devamında, “Lütfen konuşurken 10 düşünüp bir konuşsunlar diyorum. Herkesi etkiliyor. Beni en az etkiliyor. Neden? Biz tarihi firmayız. Benim dededen toruna 5 kuşak müşterim var. Bizim firmamız Karaköy’de 70 yıldır olduğu için bize inanmışlar ama bu işten ekmek yiyen çok meslektaşlarım var. En az bizler kadar güzel yapan meslektaşlarımı düşünmem lazım benim çünkü ben derneğin onursal başkanıyım. Bu meslekler yaşasın. Derneğe gittiğim zaman Nadir Bey diyorlar. ’Lütfen bu işe bir çözüm bul. Bu hocamız konuştuğu zaman hepimizin satışı etkileniyor’ diyorlar. Yine söylüyorum. İşini güzel yapanları destekleyelim. Bu mesleklerin yaşaması için bazı hocaların konuşurken düşünerek konuşması lazım” dedi.Araplar ve ABD’liler Türk baklavasına doyamadıOyuna gelmeyin
Canan Karatay: Dolandırılıyorsunuz
Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen “Kadınca Söyleşi” programına konuşmacı olarak katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Profesörü Canan Karatay, merak edilen konular hakkında izleyicileri bilgilendirdi. Kartal Belediyesi tarafından Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa ilgi oldukça fazla olurken programın moderatörlüğünü Sibel Çakı ve Burçin Şimşek yaptı.Programda söz alan İç hastalıklar ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme konusunda önemli bir noktaya dikkat çekti. İnsanların endüstri firmaları tarafından dolandırıldığını söyleyen Canan Karatay, “Doğru beslenmiyoruz. Ben 2013 yılında 70 yaşımda bir kere dolandırıldım. Ama sizler her daim dolandırılıyorsunuz. Onun için bir kere endüstrinin size çocuklarınıza sunduğu en lezzetli denilen yiyeceklerin hiç biri hakiki besin değil. Fabrikanın ürettiği hiçbir şey doğanın ürettiği bir şeyle eşit olamaz. Buna ilaç da dahil her türlü besin de dahil. Fabrikada üretilen pakete giren ambalaj yapılan her türlü besinin içinde vücudumuzun ihtiyacı olan gerekli hiçbir ana öğün yok. Hakiki protein, sağlıklı yağ ve sağlıklı karbonhidrat yok. Hepsi tatlandırıcılarla katkılı kimyasallarla hepimizi oltaya getirmekle programlanmış. Fabrikalar bizim çocuklarımızın hamilelerimizin sağlığını düşünmek için kurulmamıştır. Sanki halkımızın ve bizim sağlığımızı düşünüyorlarmış gibi algı yaratılıyor. Herkes 1960’lardan beri endüstri için kendi sağlığından oluyor” dedi.Canan Karatay uyardı: Balığı sakın böyle yemeyin Canan Karatay bu sefer de pilotlara kızdı Canan Karatay açıklamalarıyla yine şaşırttı Video: Canan Karatay sunucuya zorla zeytinyağı içirdi
KAYNAK : Yenişafak