‘Ciğer kebabının patentini alacağız’
Sabah namazını tarihi Balıklıgöl’de kılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, esnafı ziyaret edip sorunlarını dinledi. Fakıbaba “Ciğerin anavatanı, en güzel yapıldığı yer Şanlıurfa’nın ta kendisidir. İnşallah patentini alacağız” açıklamasında bulundu.

Şanlıurfa’da temaslarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile sabah namazını tarihi Balıklıgöl Yerleşkesindeki Dergah Camisinde kıldı. Daha sonra Hazreti İbrahim’in ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl’ü ziyaret ederek, buradaki balıklara yem atan Fakıbaba ve Özlü, Akarbaşı Mahallesi’nde esnafı ziyaret edip birlikte kahvaltı yaptı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kentte önemli hizmetler yapmak için çalışacaklarını vurgulayan Fakıbaba, “İşsizliğin çok önemli boyutlarda olduğu Şanlıurfa’ya özellikle neler yapabileceğimizi görmek adına geldik. Arkadaşlarımızla samimi olarak Urfa’ya ne gibi katkımız olabilir, bunun çabası içindeyiz. Elimizde sihirli değnek yok, inşallah yavaş yavaş Şanlıurfa’yı hak ettiği yere taşımak için büyük çaba sarf ediyoruz. Elimizden geldiği kadar bütün arkadaşlarımızla el ele verip, Şanlıurfa’yı hak ettiği yere getireceğiz” dedi.
“Ciğer kebabının patenti alınacak”
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise Şanlıurfa’daki işsizlik konusunu çözmek adına Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalar gerçekleştireceklerini belirterek, ziyaretin verimli geçeceğine inandığını aktardı.
Fakıbaba ve Özlü, daha sonra Haşimiye Meydanı’ndaki vatandaşlarla sohbet edip sorunlarını dinledi.
Bölgede ciğer kebabı yapan ustalarla görüşen Fakıbaba, “Ciğer Urfa’da yenir, başka yerde bu lezzeti bulamazsınız. Ciğerin anavatanı, en güzel yapıldığı yer Şanlıurfa’nın ta kendisidir. İnşallah patentini alacağız” dedi.
Kurban fiyatlarında orta yol bulunacak
Biz her zaman çok çalışacağız, çok şeffaf olacağız. Üreticimizin de, tüketicimizin de, esnafımızın da mutlu olacağı bir hazırlık içerisindeyiz. Hak verilmesi gerekir ki ben 5 günlük bakanım, bu işler için mutlaka projeler üretilecektir. Geldiğim günden beri inanın neler yapılabilir konusunda çok çalışıyoruz. Biz hem halkımızın yanındayız, hem de esnafımızın ve üreticimizin. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bana talimatı açık ve şeffaf olacaksın ve hem üreticiyi hem de tüketiciyi en iyi şekilde koruyacaksın” şeklinde yanıt verdi.”
Porsiyonları küçültün
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, dünya çapında her yıl üretilen 4 milyon ton gıdanın 1,3 milyon tonunun israf edildiğini söyledi. İsrafın önüne geçmek için Fakbaba, Türkiye’deki özellikle lüks otellerdeki porsiyonların küçülmesini istedi. Fakıbaba, “Lokantalarda porsiyonlar çok büyük. Önümüze yemekler geliyor ve ancak yarısını yiyebiliyoruz, diğer yarısı çöpe gidiyor. Onun için porsiyonların özellikle lüks otellerde küçülmesi taraftarıyım. Her yerde artan yemekleri kendim alıp götürüyorum, orada bırakmıyorum, biliyorum ki orada zaten dökülecek. Bunu sizlere de tavsiye ediyorum” dedi.FAO’YA 20 MİLYON DOLARBM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Türkiye arasındaki ortaklığın ikinci aşama lansmanı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Bakan Fakıbaba, 800 milyon insanın açlık sorunuyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Fakıbaba, küresel ölçekte gıda güvenliği tesis edilmeden, toplumlarda barış ve birlikteliğin sağlanamayacağını kaydetti. FAO-Türkiye Ortaklık Programı kapsamında Orta Asya ülkelerinde uygulanacak projelerde kullanılmak üzere ilk dönemde toplam 10 milyon dolar katkı sağlandığını belirten Fakıbaba, ikinci dönemde FAO’ya toplamda 20 milyon dolar katkı sunulacağını bildirdi. FAO Avrupa ve Orta Asya’dan sorumlu Genel Direktör Yardımcısı Vladimir Rakhmanin, Türkiye’nin tarım sektöründe en büyük üreticilerden biri olduğunu belirterek, “Türkiye’nin tarım sektörü son yıllarda ortalama yüzde 5 büyüdü. Ülkenin tarımsal nüfusu azalmasına rağmen üretimde daimi bir artış gösterdi” dedi.
KAYNAK : Yenişafak