Çikolatalı Pamuk Kek
Çikolatalı Pamuk Kek Tarifi nasıl yapılır? Çikolatalı Pamuk Kek Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Çikolatalı Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1.5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2.5 su bardağı un
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 2.5 yemek kaşığı krem çikolata
Çikolatalı Pamuk Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları kırarak sarı ve aklarını ayrı kaplara alalım.
- Sarılarının üzerine yarım su bardağı şeker eklenir krema kıvamına gelene dek çırpılır.
- Aklarının üzerine de yarım su bardağı toz şeker eklenir, köpük olana dek çırpılır.
- Yumurta sarılı olan kaba sıvı yağ, süt, kakao, kabartma tozu eklenip karıştırılır ve krem çikolata da ilave edilir.
- En son olarak çırptığımız yumurta beyazı olan kabı da ilave ederek karıştırılır. Yumurta beyazını yavaşça köpükleri söndürmeden ilave etmeye dikkat edelim.
- Yağlanmış kek kalıbına kek harcımızı dökebiliriz.
- 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişiririz fakat fırınınıza göre bu süreyi ayarlayabilirsiniz ve kekimiz hazır. Afiyet olsun 🙂
Dipnot:
1-Pişme süresi değişkenlik gösterdiği için anlamak için kürdan testini yapmanızı tavsiye ederim.
2-Un ve kakaoyu eleyerek kullanmanızı öneriyorum.
Çikolatalı Pamuk Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı


ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ