FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Çilekli Granita

Çilekli Granita Tarifi İçin malzemeler 1/2 kg çilek150 ml su2 tatlı kaşığı şeker veya bal2 yemek kaşığı limon suyu8 adet mini külah için 2 …

Çilekli Granita

Çilekli Granita Tarifi İçin malzemeler

  • 1/2 kg çilek
  • 150 ml su
  • 2 tatlı kaşığı şeker veya bal
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

8 adet mini külah için

  • 2 yaprak baklava yufkası (Veya 1 adet günlük yufka)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)

Çilekli Granita Nasıl Yapılır?

  • Baklava yufkasını yatay şekilde tezgaha koyun ve üzerine tereyağı sürdükten sonra ikinci yufkayı üzerine serin.
  • Diklemesine 4’e kesin ve elde ettiğiniz şeritleri de enlemesine keserek toplam 8 ufak dikdörtgen parça elde edin.
  • Dikdörtgen yufkaları metal konik kalıplara veya alüminyum folyo ile elde hazırlanan konik şekillere çok sıkmadan külah şeklinde sarın ve birleşme noktalarını bir fırça yardımıyla su ile ıslatılarak yapıştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında, alt-üst ayarda 5-7 dakika pişirin.
  • Su ve balı küçük bir sos tenceresinde kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
  • Çilekleri mikserden geçirerek sıvı hale getirin.
  • Ballı su, çilek ve limon suyunu bir kaba alarak karıştırın ve buzluğa koyarak dondurun. Donma sürecinde granitayı ara sıra kırarak karıştırın.
  • Çilekli granitayı mini yufka külahlara koyarak servis edin. Afiyet olsun.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ