FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Çıtır Çıtır Kolay Yufkadan Patatesli Kol Böreği

Çıtır Çıtır Kolay Yufkadan Patatesli Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler 6 adet yufka(ben 4 adet kullandım) daha az yada daha fazla da …

Çıtır Çıtır Kolay Yufkadan Patatesli Kol Böreği

Çıtır Çıtır Kolay Yufkadan Patatesli Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka(ben 4 adet kullandım) daha az yada daha fazla da yapabilirsiniz

Sos için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat (kabarması için)
  • 1 yemek kaşığı sirke (çıtır olması için)
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)

İç malzemeleri;

  • 5-6 adet patates
  • 2 -3 adet kuru soğan
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyan
  • Nane( patatese çok yakışıyor mutlaka deneyin)

Çıtır Çıtır Kolay Yufkadan Patatesli Kol Böreği Tarifi Yapılışı

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak patatesleri haşlayalım ,kabuklarını soyup bir kabın içerisine alıp çatal yardımı ile sıcakken ezelim daha kolay olacaktır.
  2. Tavaya biraz sıvı yağ dökelim ,soğanları küçük küçük doğrayıp pişirelim.
  3. Rengi döndükten sonra salçasını ekleyip biraz daha kavuralım.
  4. Baharatları ekleyelim.
  5. En son patatesi ekleyip 1 -2 dakika kadar karıştıralım püre haline getirelim.
  6. Sosu için yumurta beyazını biraz çırpalım .
  7. Üzerine yağı ve sütüde ekleyip çırpmaya devam edelim.
  8. En son kabartma tozunu ve sirkeyi ekleyip bir kenara alalım.
  9. Yufkayı serelim üzerine sostan bir iki kaşık döküp gezdirelim.
  10. Fırça yardımı ile her yerine yayalım.
  11. Yufkanın bir kenarına katlayıp sos sürelim diğer kenarında aynı şekilde yapalım.
  12. Soğuyan iç harcımızdan azar azar alıp uzun bir şekilde yufkaya koyalım harçlı tarafından sarmaya başlayalım.
  13. Yağlı kağıt sevdiğimiz tepsiye dizelim yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapalım.
  14. Böreği hazırladıktan sonra kalan için tamamını tepsinin üzerine gezdirelim.
  15. Sarısını ayırdığımız yumurtayı bir fırça yardımı ile üzerine sürelim.
  16. Önceden ısıtılmış fırında 200- 220 derece de alt üst kızarana kadar pişirelim.
  17. Ben üzerine susamda serptim o sizin zevkinize kalmış isterseniz haşhaş tohumu yada çörek otuda kullanabilirsiniz sade bir şekilde de yapabilirsiniz.
  18. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz çıtır çıtır çok lezzetli bir börek oluyor.

Afiyet olsun.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ