Dereotlu, Yoğurtlu Kabak Salatası
Dereotlu, Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Dereotlu, Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 orta büyüklükte kabak (ben oyduğum 8 kabağın içiyle yaptım.)
- 1-2 orta büyüklükte havuç
- 1 yemek kaşığı un
- Çeyrek demet dereotu
- 1 çay bardağı kırılmış ceviz
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt ya da yoğurdun susuz yerinden
- 1-2 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı artırabilirsiniz
- Tuz (damak tadınıza göre)
Üzeri için
- Pul biber
Dereotlu, Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabak ve havuçları rendeleyip yarım çay bardağı su ile pişmeye bırakalım.
- Kabaklar pişerken cevizleri irice doğrayalım.
- Dereotunu ince kıyalım.
- Bir diş dövülmüş sarımsak ile yoğurt ve mayonezi karıştırıp çırpalım.
- Kabakları ocaktan indirmeden önce 1 yemek kaşığı unu ekleyip hızlıca karıştıralım.
- Bir kaç dakika sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakalım.
- Pişen ve soğuyan kabaklarımıza iri doğranmış cevizleri, ince kıyılmış dereotunu ve sarımsak yoğurt mayonez karışımını ekleyip karıştıralım.
- Tuzunu damak tadımıza göre ayarlayalım.Servis tabağına alalım.
- Üzerine pul biber serpiştirip bir kaç dal dereotuyla süsleyelim.Afiyet bal şeker olsun 😊😋.
- Ben sarmanın yanında yaptım.Ayrıca et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.
- Misafirlerinize ikram edebileceğiniz güzel bir yoğurtlu seçenek.
Not: mutfakta kullanabileceğiniz bir bez torba edinmenizi tavsiye ederim yoğurdunuz sulu ise bez torbanın içine ihtiyacınız kadar yoğurt koyup musluk başına ya da mutfağınızda asabileceğiniz bir yere asarak altına bir kâse koyarak süzdürürseniz süzme yoğurt elde etmiş olursunuz.Afiyet olsun.
Dereotlu, Yoğurtlu Kabak Salatası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı








ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ