Donut
Donut Tarifi nasıl yapılır? Donut Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Donut Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 260 gram ilik sut
- 600-700 gram un
- 100 gr yumuşak tereyağ
- 10 gram kurumaya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 vanilya şekeri
- 200 gram bitter çikolata
- 100 gram sütlü çikolata
Donut Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt,şeker ve maya yoğurma kabında mayalandıkdan sonra diğer malzemelerde katılarak sert olmayan bir hamur yoğurulur.
- 1 saat kadar dinlenmeye bırakılır.
- Mayalanan hamur 1 cm kalınlığında açılır yuvarlak bardakla yada aparatla kesilir.
- Ortasını da bi kapak yardımıyla çıkarılır donut büyüklüğünde yağlı kağıtlar kesilerek üzerine dizilir ,üstü örtülüp bide orda mayalanmaya bırakılır.
- Sonra işittiğimiz yağda önlü arkalı kızartılır ve soğumaya bırakılır.
- Benmari usulü erittiğimiz çikolataya banılarak istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Donut Tarifi Fotoğraflı Yapılışı





ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ