Ekşi Mayalı Pratik (Katlama Gerektirmeyen) Tost Ekmeği
Ekşi Mayalı Pratik (Katlama Gerektirmeyen) Tost Ekmeği Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Ekşi Mayalı Pratik (Katlama Gerektirmeyen) Tost Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram un (5 su bardağı)
- 400 ml su (2 su bardağı)
- 150 gram ekşimaya (4 yemek kaşığı)
- 10 gram tuz (1 yemek kaşığı)
Tost kalıbı
Ekşi Mayalı Pratik (Katlama Gerektirmeyen) Tost Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu tezgaha döküp havuz gibi ortasını açın. Ortaya suyu ve tuzu dökün. Ekşi mayayı da katın ve yoğurmaya başlayın.
- Hamuru tezgaha vurup katlayıp elastik kıvama getiriniz. Makinede de yoğurulabilir.
- Bir kaba koyup üstünü strec ile kapatıp 1,5 saat dinlendirin.
- Tezgahı yağlayıp hamuru tezgaha alalım.
- Hamuru çekiştirip dikdörtgen şekline getirelim. Sonra sağdan ve soldan ortaya doğru hamuru çekiştirip zarf gibi katlayalım.
- Sonra hamurun altından yukarı doğru rulo yapar gibi döndürerek katlaya katlaya hamuru şekillendirelim. Kalıbın ebatlarında bir şekle getirelim. Kalıba koyalım.
- Üstünü kapatıp 2,5 veya 3 saat kabarmasını bekleyin.
- Kabaran hamuru üstünü kapatıp buzdolabına koyun. 24 saat soğuk mayalanmaya bırakın.
- Dolaptan çıkarıp 3 saat kadar bekleyin, oda ısısına gelince pişireceğiz.
- Önceden ısıtılmış fırında 220 derecede 25 dk kapaklı, sonra kapaksız olarak 15 dk, 200 derecede üstü pembeleşene kadar pişireceğiz.
- Kalıptan hemen çıkarıp soğumaya bırakalım. 1 gün bekletip ( en az 8 saat sonra) dilimleyin. Afiyet olsun.
Ekşi Mayalı Pratik (Katlama Gerektirmeyen) Tost Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı





ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ