FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Elazığ Usulü Tirit

Elazığ Usulü Tirit Tarifi İçin Malzemeler 1 adet kuru soğan200 gram kadar kavurma1 yemek kaşığı salça1 su bardağı pilavlık bulgur1 su bardağı …

Elazığ Usulü Tirit

Elazığ Usulü Tirit Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 200 gram kadar kavurma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 7-8 su bardağı su
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 dal taze soğan
  • Tuz

Elazığ Usulü Tirit Tarifi Yapılışı

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle 2 yemek kaşığı sumağı ,1 su bardağı sıcak suya ekliyoruz, ekşiliğini bırakana kadar bekletiyoruz.
  2. Diğer yandan soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın .
  3. Ardından kavurmayı da alın güzelce kavurun.
  4. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca içeresine salçasını ekleyip tekrar kavurun.
  5. Ardından yıkadığımız bulgur ve pirinçi de ekleyip karıştırın .
  6. Ardından sumaklı suyu süzüp suyunu tiritin üzerine ekliyoruz .
  7. 6 su bardağı suyu da ekleyin .
  8. 1 tatlı kaşığı da kuru reyhanı ekleyin, tuzunu da ekleyin.
  9. Pirinçler ve bulgurlar pişene kadar pişirin hafif sulu olacak tiritimiz .
  10. Altını kapatıp tabağa alınca üzerine taze soğan ve maydanozu ince ince kıyıp ekleyin.
  11. Benim taze soğanım yoktu sadece maydanoz ekledim .
  12. Yanına salamura yaprak ile servis edin .
  13. Bizim memleketin tiriti salamura yaprakla yenir deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ