FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tarifi nasıl yapılır? Elmalı Kurabiye Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3-3.5 su bardağı un (markasına göre miktar değişebilir)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Vanilya

İç malzemesi için;

  • 3 adet elma
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Elmayı rendeleyin, şekeri katın, suyunu çekene kadar pişirelim, soğumaya bırakalım.
  2. Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp, yarım cm. kalınlığında açın, su bayrağıyla kesin. Bir parçanın ortasına elmalı içten koyup rulo şeklinde sarın.
  4. Yağlanmamış tepsiye dizin. 170 derecelik önceden ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırınınız çok çabuk pişiriyorsa kızarmaya başladıktan sonra dereceyi 150 ye düşürün.
  5. Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpin.

Elmalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ