Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tarifi nasıl yapılır? Elmalı Kurabiye Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 3-3.5 su bardağı un (markasına göre miktar değişebilir)
- Yarım paket kabartma tozu
- Vanilya
İç malzemesi için;
- 3 adet elma
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmayı rendeleyin, şekeri katın, suyunu çekene kadar pişirelim, soğumaya bırakalım.
- Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar alıp, yarım cm. kalınlığında açın, su bayrağıyla kesin. Bir parçanın ortasına elmalı içten koyup rulo şeklinde sarın.
- Yağlanmamış tepsiye dizin. 170 derecelik önceden ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırınınız çok çabuk pişiriyorsa kızarmaya başladıktan sonra dereceyi 150 ye düşürün.
- Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpin.
Elmalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı







ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ