FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Elmalı Tart

Elmalı Tart Tarifi nasıl yapılır? Elmalı Tart Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Elmalı Tart

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin (Oda ısısında olmalı)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tane yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un+2 yemek kaşığı un

Üzeri için:

  • 4 iri elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ön hazırlık olarak elmalarımızın kabuklarını soyup rendeleyelim.
  2. Geniş bir tencereye alıp üzerine şekeri ve tarçını koyup kısık ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Son olarak içine cevizini de atıp soğumaya bırakalım.
  4. Hamur yoğurma kabımıza 1 tane yumurta ve şekeri koyup çırpacakla çırpalım.
  5. Daha sonra içerisine margarini,sıvı yağı ve kabartma tozunu katıp karıştıralım.
  6. Sonra yavaş yavaş unumuzu katıp kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
  7. Hamurun üzerini kapatıp 15 dk dinlendirelim.
  8. Dinlenen hamurumuzdan mandalinadan biraz büyük hamur ayıralım. Diğer hamuru margarinle hafif yağlanmış borcama alıp elimizle yayayalım.
  9. Üzerine elmalı hacımızı döküp yayalım.
  10. Ayırmış olduğumuz diğer hamurdan küçük şeritler hazırlayıp üzerine şekil yapalım(isterseniz evinizde olan herhangi bir kalıp kullanarakta şekiller yapıp üzerini süsleyebilirsiniz)
  11. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif üzeri kızarana kadar pişirip fırından alıyoruz.
  12. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz ,afiyet olsun.

Elmalı Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ