Elmalı Tart
Elmalı Tart Tarifi nasıl yapılır? Elmalı Tart Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Elmalı Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin (Oda ısısında olmalı)
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 tane yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı un+2 yemek kaşığı un
Üzeri için:
- 4 iri elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz içi
Elmalı Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ön hazırlık olarak elmalarımızın kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Geniş bir tencereye alıp üzerine şekeri ve tarçını koyup kısık ateşte elmalar suyunu çekene kadar pişirelim.
- Son olarak içine cevizini de atıp soğumaya bırakalım.
- Hamur yoğurma kabımıza 1 tane yumurta ve şekeri koyup çırpacakla çırpalım.
- Daha sonra içerisine margarini,sıvı yağı ve kabartma tozunu katıp karıştıralım.
- Sonra yavaş yavaş unumuzu katıp kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini kapatıp 15 dk dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzdan mandalinadan biraz büyük hamur ayıralım. Diğer hamuru margarinle hafif yağlanmış borcama alıp elimizle yayayalım.
- Üzerine elmalı hacımızı döküp yayalım.
- Ayırmış olduğumuz diğer hamurdan küçük şeritler hazırlayıp üzerine şekil yapalım(isterseniz evinizde olan herhangi bir kalıp kullanarakta şekiller yapıp üzerini süsleyebilirsiniz)
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif üzeri kızarana kadar pişirip fırından alıyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz ,afiyet olsun.
Elmalı Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı









ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ