FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Et Tantuni

Et Tantuni Tarifi nasıl yapılır? Et Tantuni Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Et Tantuni

Et Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram kuzu yada dana eti (ben kuzu kullandım)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz tatlı biber
  • Lavaş yada ekmek

İç garnitürü için;

  • Küp küp doğranmış domates
  • 1 adet piyazlık doğranmış kuru soğan
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Sumak

Et Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Eti ince ince küçük olacak şekilde doğrayalım.
  2. Tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  3. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  4. Etler yumuşacık ve suyunu çekmiş olsun.
  5. Toz biber ve yağını ilave edelim.
  6. 5 dakika kadar da bu şekilde pişirip lavaş yada somun ekmeği etin yağıyla iç kısmı olacak şekilde yağlayalım.
  7. İçine eti ve garnitürleri ilave edip servis edelim.

Et Tantuni Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ