Et Tantuni
Et Tantuni Tarifi nasıl yapılır? Et Tantuni Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Et Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram kuzu yada dana eti (ben kuzu kullandım)
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz tatlı biber
- Lavaş yada ekmek
İç garnitürü için;
- Küp küp doğranmış domates
- 1 adet piyazlık doğranmış kuru soğan
- İnce kıyılmış maydanoz
- Sumak
Et Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Eti ince ince küçük olacak şekilde doğrayalım.
- Tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Etler yumuşacık ve suyunu çekmiş olsun.
- Toz biber ve yağını ilave edelim.
- 5 dakika kadar da bu şekilde pişirip lavaş yada somun ekmeği etin yağıyla iç kısmı olacak şekilde yağlayalım.
- İçine eti ve garnitürleri ilave edip servis edelim.
Et Tantuni Tarifi Fotoğraflı Yapılışı











ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ