FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Etli Pilav

Etli Pilav Tarifi nasıl yapılır? Etli Pilav Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Etli Pilav

Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane bonfile et (jülyen doğranmış)
  • 4 tane kırmızı kapya biber (jülyen doğranmış)
  • 2 tane soğan (yarım halka doğranmış)
  • Tuz, karabiber, kekik, pulbiber, tatlı toz kırmızı biber (damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz)
  • 4 kaşık tereyağı

Pilav için;

  • 1 su bardağı pirinç (ıslatılmış)
  • 1.5 su bardağı su
  • Tuz (damak zevkine göre ayarlanabilir)
  • 2 kaşık tereyağı

Etli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tereyağını uygun bir tavaya alıyoruz. Etleri ekliyoruz. Rengine dönene kadar pişiriyoruz. Daha sonra soğan ve biberi ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  2. Sebzeler diriliğini kaybedince baharatları ekliyoruz ve etler pişen kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  3. Diğer tarafta ıslatmış olduğumuz pirinci süzüp kenara alıyoruz. Uygun bir tavaya tereyağını ekleyip pirinçleri koyuyoruz. Kavrulan pirince su ve tuzunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  4. Pişen etleri bir kaba alıp üzerine pişen pilavı serip ters çevirip servis ediyoruz afiyet olsun 🤗

Not:Dilenirse etler yumuşayınca ıslattığımız pirinçleri üzerine yayıp suyunu ekleyip öylede pişirilebilir. Lezzetler birbirine geçer ama bizimkiler öyle sevmediği için ben ayrı ayrı pişirip birlikte servis ediyorum.

Malzemeler, pişirme süreleri evde kendi kullandığınız markaya göre ayarlayabilirsiniz mesela benim pirincin 1 e 1. 5 kaldırıyor ama sizin kullandığınız pirinç 1 e 2 kaldırıyor olabilir pişirirken, tarifleri uygularken bunları göz önünde bulunduralım lütfen 🤗.

Etli Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ