Ev Yapımı Lahmacun
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 su bardağı süt1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şekerYarım çay bardağı sıvı yağAldığı …

Ev Yapımı Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
İç harcı için:
- 1 kg. kıyma
- 2 büyük soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tepeleme biber salçası (isteyen domates salçası kullanabilir)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Not: iç harcının içine bir su bardağı su ilave edip kıymayı biraz sulandırıyoruz hamurun üzerine daha güzel yapışması için..
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi Yapılışı
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce hamurumuzu mayalıyoruz.
- Unu bir kaba alıp ortasına süt, sıvı yağ, tuz, şeker ilave edip yumuşak bir hamur elde edip yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Daha sonra hamurumuz mayalanırken iç harcını hazırlıyoruz.
- Soğanları ince ince doğruyoruz, kıymayı, salçayı, baharatları, tuzunu ve bir bardak suyu ilave edip karıştırıyoruz.
- Hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp açıyoruz iç harcımızdan koyup büyük bir kapaklı bir tencerede hafif ateşte altı kızarına kadar pişiriyoruz.
Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun ????.




ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ