FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tarifi nasıl yapılır? Fırın Sütlaç Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç sütlaç
  • 4 çay bardağı su
  • 8 çay bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 çay bardağı süt (nişastayı açmak için)

Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pirinçler yıkanır ve suda yaklaşık 20 dakika haşlanır.
  2. Hazır olan pirinçlere süt, tuz ve vanilya eklenir ve 20 dakika daha haşlanır.
  3. Pirinçler iyice yumuşayınca şeker eklenir ve 5 dakika daha kaynatılır.
  4. Nişasta süt ile açılarak tencereye ilave edilir ve 1-2 dakika daha kaynatılarak altı kapatılır.
  5. Arzu edilirse içine limon kabuğu rendesi rendelenebilir.
  6. Hazır olan sütlaç fırın güveçlerine paylaştırılır ve derin fırın tepsisine dizilir.
  7. Güveçlerin yarısını geçecek şekilde su konarak önceden ısıtılmış 200 dereceli fırının üst kısmında üzeri kızarana kadar pişirilir. Yaklasık 50 dakika.
  8. Ilıdıktan sonra buzdolabına konur ve soğuk yenir.

Not: fazla katı olmasını istemeyen 2 yemek kaşığı nişasta kullanabilir.Afıyet olsun. Hayırlı ramazanlar.

Fırın Sütlaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ