Fırın Sütlaç
Fırın Sütlaç Tarifi nasıl yapılır? Fırın Sütlaç Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç sütlaç
- 4 çay bardağı su
- 8 çay bardağı süt
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 çay bardağı süt (nişastayı açmak için)
Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçler yıkanır ve suda yaklaşık 20 dakika haşlanır.
- Hazır olan pirinçlere süt, tuz ve vanilya eklenir ve 20 dakika daha haşlanır.
- Pirinçler iyice yumuşayınca şeker eklenir ve 5 dakika daha kaynatılır.
- Nişasta süt ile açılarak tencereye ilave edilir ve 1-2 dakika daha kaynatılarak altı kapatılır.
- Arzu edilirse içine limon kabuğu rendesi rendelenebilir.
- Hazır olan sütlaç fırın güveçlerine paylaştırılır ve derin fırın tepsisine dizilir.
- Güveçlerin yarısını geçecek şekilde su konarak önceden ısıtılmış 200 dereceli fırının üst kısmında üzeri kızarana kadar pişirilir. Yaklasık 50 dakika.
- Ilıdıktan sonra buzdolabına konur ve soğuk yenir.
Not: fazla katı olmasını istemeyen 2 yemek kaşığı nişasta kullanabilir.Afıyet olsun. Hayırlı ramazanlar.
Fırın Sütlaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı













ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ