İrmik Tatlısı
İrmik Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? İrmik Tatlısı Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilya
- 2.5 su bardağı un
Bulamak için;
- İrmik
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon
İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım şekeri ve sıcak suyu tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Bir iki damla limon damlatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz (şerbeti kaynatmıyoruz).
- Yumurta yoğurt,irmik, sıvı yağı yoğurma kabına alalım vanilya, kabartma tozu,ve unu ekleyip yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alalım yuvarlayalım ve irmiğe bulayalım.
- Üzerine bıçakla 4 kez çapraz bastırarak çizikler oluşturalım. Tepsiye alalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarılınca 4-5 dk bekletelim ve şerbeti dökelim.
- 3-4 saat dinledikten sonra süsleyip servis yapabilirsiniz.Ve afiyet olsun 😊.
İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı






ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ