FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Islak Kurabiye

Islak Kurabiye Tarifi nasıl yapılır? Islak Kurabiye Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Islak Kurabiye

Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ veya margari
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un (1 parmak eksik kullandım)

Şerbet için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tencereye şerbeti için; şeker ve suyu alalım kaynamaya bırakalım 3-4 dakika kaynadıktan sonra altını kapatalım, soğumaya bırakalım.
  2. Hamurumuz için; oda sıcaklığındaki tereyağını ve yumurtayı karıştıralım daha sonra içerisine sıvı yağ, pudra şekeri, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
  3. Malzemeleri karıştırdıktan sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak şekil verilebilen bir hamur olana kadar yoğuralım.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlak şekil vererek fırın tepsisine dizelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk pişirelim.
  5. Fırından aldığımız kurabiyeleri ilk sıcaklığı çıktıktan sonra (2-3 dk beklemek yeterli) soğuyan şerbete içine batıralım. Bütün kurabiyelere tek tek bu işlemi yaptıktan sonra süslemek için hindistan cevizi veya kırılmış fındık, ceviz kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Islak Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ