FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Ispanaklı Börek (Hazır Yufkadan)

Ispanaklı Börek (Hazır Yufkadan) Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Ispanaklı Börek (Hazır Yufkadan)

Ispanaklı Börek (Hazır Yufkadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

İç harcı için;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 2 su bardağı lor
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık nişasta
  • 2 kaşık un

Üzeri için;

  • Kalan sos

Ispanaklı Börek (Hazır Yufkadan) Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle ıspanaklarımızı sirkeli suya yatıralım. Güzelce yıkadıktan sonra doğrayıp tavada tuz, karabiber ve pul biberle harmanlayalım.
  2. Ispanaklarımızın öldüğünü anladığımızda altını kapatıp soğumasını bekleyelim. Soğuyan ıspanağa lor ekleyip karıştıralım.
  3. Sosumuzu hazırlamak için; derin bir kaba sıvı yağ, un, nişasta ekleyip karıştıralım.
  4. Tezgaha serdiğimiz yufkaya sostan yufkanın her yerine iç harçtan güzelce sürelim, yufkayı rulo şeklinde kalın olmayacak şekil saralım bütün yufkaları bu şekil bitirip yağladığımız ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine u şeklinde koyalım.
  5. Üzerlerine kalan sostan sürüp, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar 40 dk pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkardıktan sonra üzerine fırçayla su serpip üzerini bezle örtüp soğumaya bırakın. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ☺️

Ispanaklı Börek (Hazır Yufkadan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ