Kabak Havuç Tarator
Kabak Havuç Tarator Tarifi nasıl yapılır? Kabak Havuç Tarator Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Kabak Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet havuç
- 3 adet kabak ( sulanırsa sıkılır suyu )
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı da olur)
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
Kabak Havuç Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ genişçe bir tavaya alınır.
- Küçük küçük doğradığımız iki diş sarımsak tavaya eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Rendelenmiş havuçlar ilave edilir.
- Havuçlar yumuşayıncaya kabaklar eklenir yaklaşık 7-8 dakika kavrulur.
- Suyunu çekip kabakta yumuşadıktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
- Ayrı bir kasede suyu süzülmüş yoğurt ile tuz eklenerek çırpılır.
- Soğuyan havuçlar ve kabaklar yoğurda ilave edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.
- Taratorumuz servise hazır deneyeceklere afiyet olsun.
Kabak Havuç Tarator Tarifi Fotoğraflı Yapılışı





ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ