Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi Tarifi nasıl yapılır? Kadayıflı Muhallebi Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket krema
- 2 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Kadayıfı için;
- 100 gram tereyağı
- 250 gram tel kadayıf
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 5-6 adet iri dövülmüş ceviz
Kadayıflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle muhallebisi için süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp karıştıralım.
- Ocağa alarak koyu kıvam alana kadar pişirelim.
- Ocağın altını kapatıp vanilyasını, ve tereyağını ekleyelim.
- Biraz ılıyınca kremayı da içine boşaltıp karıştıralım.
- Kadayıfı için; tereyağında tel kadayıfları şeker ile birlikte kavuralım, renkleri dönmeye başlayınca iri dövülmüş cevizleri de ekleyelim.
- Tüm kadayıflar altın sarısı renk alana kadar kavuralım.
- Tatlımız için; borcamın tabanına kadayıflarımızın yarısını eşit bir şekilde yayalım.
- Üzerine muhallebiyi boşaltalım ve spatula yardımıyla düzgünce yayalım.
- Kalan kadayıfı da eşit bir şekilde muhallebinin üzerine serpelim ve en az 3-4 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen kadayıflı muhallebimizin üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.Afiyet olsun 🫶.
Kadayıflı Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı




ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ