FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi Tarifi nasıl yapılır? Kadayıflı Muhallebi Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket krema
  • 2 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Kadayıfı için;

  • 100 gram tereyağı
  • 250 gram tel kadayıf
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 5-6 adet iri dövülmüş ceviz

Kadayıflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle muhallebisi için süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp karıştıralım.
  2. Ocağa alarak koyu kıvam alana kadar pişirelim.
  3. Ocağın altını kapatıp vanilyasını, ve tereyağını ekleyelim.
  4. Biraz ılıyınca kremayı da içine boşaltıp karıştıralım.
  5. Kadayıfı için; tereyağında tel kadayıfları şeker ile birlikte kavuralım, renkleri dönmeye başlayınca iri dövülmüş cevizleri de ekleyelim.
  6. Tüm kadayıflar altın sarısı renk alana kadar kavuralım.
  7. Tatlımız için; borcamın tabanına kadayıflarımızın yarısını eşit bir şekilde yayalım.
  8. Üzerine muhallebiyi boşaltalım ve spatula yardımıyla düzgünce yayalım.
  9. Kalan kadayıfı da eşit bir şekilde muhallebinin üzerine serpelim ve en az 3-4 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  10. Dinlenen kadayıflı muhallebimizin üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim.Afiyet olsun 🫶.

Kadayıflı Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ