Kaşarlı Simit Ve Sade Simit
Kaşarlı Simit Ve Sade Simit Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağından bir parmak eksik sıvı …

Kaşarlı Simit Ve Sade Simit Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 küp yaş maya veya 1 küçük paket kuru maya
- Aldığı kadar un
İç Malzemesi İçin
- Kaşar peyniri
Pekmezli Sosu İçin
- Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
- Yarım çay bardağı su
Üzeri İçin
- Bol susam
Kaşarlı Simit Ve Sade Simit Tarifi Yapılışı
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı malzemeler başta olmak üzere tüm malzemeleri bir kaba alalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Mayalanması için bir kenara alalım, yarım saat-45 dakika bekleyelim.
- Kaşarlı simit için, hamurumuzu portakal büyüklüğünde bezelere ayıralım ayırdığımız bezeleri elimizle yuvarlak ve oval şekilde açtıktan sonra ortasına kaşar peyniri koyarak kapatalım ve ters çevirelim.
- Pekmezli suyumuza ve susama batırdıktan sonra tepsiye alarak bıçak yardımıyla üzerine kesikler atalım.
- Simit şekli için ise, mayalanan hamurumuzu alıp mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve bir bezeyi tekrar iki eşit parçaya ayırıp uzatalım ve birbirlerine dolayıp simit şekli verelim.
- Pekmezli suya batıralım, oradan bol susama bulayıp fırın tepsimize dizelim. 200 derecede, üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????.


ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ