FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Kaşarlı Simit Ve Sade Simit

Kaşarlı Simit Ve Sade Simit Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağından bir parmak eksik sıvı …

Kaşarlı Simit Ve Sade Simit

Kaşarlı Simit Ve Sade Simit Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 küp yaş maya veya 1 küçük paket kuru maya
  • Aldığı kadar un

İç Malzemesi İçin

  • Kaşar peyniri

Pekmezli Sosu İçin

  • Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
  • Yarım çay bardağı su

Üzeri İçin

  • Bol susam

Kaşarlı Simit Ve Sade Simit Tarifi Yapılışı

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Sıvı malzemeler başta olmak üzere tüm malzemeleri bir kaba alalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  2. Mayalanması için bir kenara alalım, yarım saat-45 dakika bekleyelim.
  3. Kaşarlı simit için, hamurumuzu portakal büyüklüğünde bezelere ayıralım ayırdığımız bezeleri elimizle yuvarlak ve oval şekilde açtıktan sonra ortasına kaşar peyniri koyarak kapatalım ve ters çevirelim.
  4. Pekmezli suyumuza ve susama batırdıktan sonra tepsiye alarak bıçak yardımıyla üzerine kesikler atalım.
  5. Simit şekli için ise, mayalanan hamurumuzu alıp mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ve bir bezeyi tekrar iki eşit parçaya ayırıp uzatalım ve birbirlerine dolayıp simit şekli verelim.
  6. Pekmezli suya batıralım, oradan bol susama bulayıp fırın tepsimize dizelim. 200 derecede, üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ