FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Katıklı Ekmek

Katıklı Ekmek Tarifi İçin malzemeler 3 Adet Soğan250 gr Çökelek 5 Yemek Kaşığı Biber Salçası 1.5 Bardak Zeytinyağı 1 Demet Maydanoz 2 Adet …

Katıklı Ekmek

Katıklı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 Adet Soğan
  • 250 gr Çökelek
  • 5 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1.5 Bardak Zeytinyağı
  • 1 Demet Maydanoz
  • 2 Adet Ekmek Hamuru
  • Susam
  • Baharat (Zevke göre tercih edilebilir)

Katıklı Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Soğanlar küçük doğranır.
  • Biber salçasıyla birlikte bir kabın içerisine eklenir.
  • Peynir eklenir ve peynir tuzsuz ise tuz eklenir.
  • Kabın içerisine geri kalan malzemelerde eklenir ve iyice karıştırılır.
  • Son olarak maydanoz doğranır ve eklenir.
  • Hamur yuvarlak şekilde açılır ve üzerine harç yayılır. (Hamur oda ısısında bir süre beklerse daha rahat açılır.)
  • Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kızarana kadar pişirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ