FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Katmer Poğaça

Katmer Poğaça Tarifi nasıl yapılır? Katmer Poğaça Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Katmer Poğaça

Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta akı sarıları üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz instant maya
  • 4-5 su bardağı un

Sürmek için;

  • 150 gram tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

İçine koymak için;

  • Peynir

Üzerine sürmek için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez

Ölçü 220 ml su bardağı

Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yoğurma kabımıza un hariç bütün malzemeyi koyup, çırpıcı ile çırpıyoruz. 2 su bardağı unu koyup, yoğurmaya başlayalım, 2 su bardağı daha unu ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  2. Artık unu kontrollü bir şekilde azar azar ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak. Yoğurduğumuz hamuru yarım saat 45 dakika dinlendirelim.
  3. Hamur dinlenirken yağımızı eritelim içimiz için peynir hazırlayalım.
  4. Mayalanan hamuru 14 eşit parçaya bölüyoruz un ile yufka büyüklüğünde açıyoruz fırça ile her yerini yağlıyoruz 4 parçaya bölüyoruz kenar kısımları orta parçaların üzerine koyuyoruz 4 parmak büyüklüğünde katlıyoruz.
  5. Bütün bezeler bitene kadar aynı şekilde devam ediyoruz. Katladığımız bezeleri elimizle bastırıp hafiften büyütüyoruz ortasına peynir koyup, dört kenarı ortadan birleştirip kare şekline getirip tepsiye diziyoruz.
  6. Üzerini bez ile kapatıp 20 dakika tepsi mayalanması için bırakıyoruz. 2 adet yumurta akına 1 çay kaşığı pekmez ekleyip, üzerine sürüyoruz. İsterseniz susam serpebilirsiniz. Üzerleri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.

Katmer Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ