Katmer Poğaça
Katmer Poğaça Tarifi nasıl yapılır? Katmer Poğaça Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta akı sarıları üzeri için;
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket toz instant maya
- 4-5 su bardağı un
Sürmek için;
- 150 gram tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
İçine koymak için;
- Peynir
Üzerine sürmek için;
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
Ölçü 220 ml su bardağı
Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabımıza un hariç bütün malzemeyi koyup, çırpıcı ile çırpıyoruz. 2 su bardağı unu koyup, yoğurmaya başlayalım, 2 su bardağı daha unu ekleyip yoğurmaya devam edelim.
- Artık unu kontrollü bir şekilde azar azar ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak. Yoğurduğumuz hamuru yarım saat 45 dakika dinlendirelim.
- Hamur dinlenirken yağımızı eritelim içimiz için peynir hazırlayalım.
- Mayalanan hamuru 14 eşit parçaya bölüyoruz un ile yufka büyüklüğünde açıyoruz fırça ile her yerini yağlıyoruz 4 parçaya bölüyoruz kenar kısımları orta parçaların üzerine koyuyoruz 4 parmak büyüklüğünde katlıyoruz.
- Bütün bezeler bitene kadar aynı şekilde devam ediyoruz. Katladığımız bezeleri elimizle bastırıp hafiften büyütüyoruz ortasına peynir koyup, dört kenarı ortadan birleştirip kare şekline getirip tepsiye diziyoruz.
- Üzerini bez ile kapatıp 20 dakika tepsi mayalanması için bırakıyoruz. 2 adet yumurta akına 1 çay kaşığı pekmez ekleyip, üzerine sürüyoruz. İsterseniz susam serpebilirsiniz. Üzerleri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.
Katmer Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı















ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ