Kavala Kurabiyesi
Kavala Kurabiyesi Tarifi nasıl yapılır? Kavala Kurabiyesi Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Kavala Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ ya da margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı çiğ badem
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5-3 bardak un (bardağım 200 ml) 2 bardaktan sonra kontrollü ekleyelim sert bir hamur olmasın
Bulamak için;
- Bolca pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir bardak un ve iri iri parçaladığımız bademi tavaya alıp hafif pembeleşinceye kadar kavuralım ve soğumaya bırakalım tereyağ, sıvı yağ ve şekeri güzelce yoğuralım.
- Bu karışıma kavurduğumuz unu (iyice soğumuş olmalı) ve beyaz unu kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu orta kalınlıkta açıp çay bardağıyla ay şeklini verelim.
- 180° önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçince bolca pudra şekerine bulayalım kavala kurabiyemiz hazır 👍 deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.
Kavala Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı














ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ