Kesik Poğaça
Kesik Poğaça Tarifi nasıl yapılır? Kesik Poğaça Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Kesik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket toz maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı taze yoğurt sulu olacak
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç malzeme için;
- 1 kase lor ve maydanoz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam veya çörekotu
Kesik Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kasesine maya, şeker, tuz, su eklenip köpük köpük oluncaya dek çırpılır ardından yoğurt ve yağ eklenip karıştırıldıktan sonra yavaş yavaş un eklenir hafif ele yapışan hamur elde edildikten sonra yaklaşık 1 saate yakın hamur dinlenmeye bırakılır.
- Kıvama gelen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır ve yuvarlak olacak şekilde elle açılıp yarısına çizikler atılır, diğer kalan yarısına iç malzeme eklenir ve rulo olacak şekilde sarılıp, iki ucu birbirine yapıştırılıp tepsiye dizilir.
- 5-6 dakika tepsi mayasına bırakılır, ardından üzerine yumurta sarısı ve susam eklenir.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir ve çay saatlerinize eşlik edecek poğaçamız hazır deneyecek arkadaşlara afiyet olsun şimdilik hoşçakalın🙋♀️.
Kesik Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı









ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ