Kıbrıs Tatlısı
Kıbrıs Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Kıbrıs Tatlısı Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıbrıs tatlısı için, öncelikle şerbeti yapın kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika daha kaynatın şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip, soğuması için bekletin.
- Keki için; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip, karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye dökün. 180 derece fırında, 30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp, 1-2 dk bekledikten sonra soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğuması için bekletin.
- Kreması için; kremşanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, altını kapatın, toz kremşantiyi ekleyin ve çırpın.
- Soğumuş şerbetli kekin üzerine, bu muhallebiyi dökün.
- Üzerine hindistan cevizi dökün ben ek cevizde döktüm.
- Kıbrıs tatlısını, buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.
Kıbrıs Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı


ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ