FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tarifi nasıl yapılır? Kıbrıs Tatlısı Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kıbrıs tatlısı için, öncelikle şerbeti yapın kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika daha kaynatın şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip, soğuması için bekletin.
  3. Keki için; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip, karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye dökün. 180 derece fırında, 30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp, 1-2 dk bekledikten sonra soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğuması için bekletin.
  4. Kreması için; kremşanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, altını kapatın, toz kremşantiyi ekleyin ve çırpın.
  5. Soğumuş şerbetli kekin üzerine, bu muhallebiyi dökün.
  6. Üzerine hindistan cevizi dökün ben ek cevizde döktüm.
  7. Kıbrıs tatlısını, buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ