Kremalı Elmalı Pasta
Kremalı Elmalı Pasta Tarifi nasıl yapılır? Kremalı Elmalı Pasta Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Kremalı Elmalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için malzemeler:
- 150 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 300 gram un
Arasına;
- 4 adet büyük elma
Kreması için malzemeler:
- 400 ml süt
- 1 paket vanilyalı puding
- 1 paket vanilya
- 6-7 yemek kaşığı şeker
Hafif soğuduktan sonra içine:
- 200 gram schmand
- 200 gram creme fraîche
- ( Türkiye’de bu malzemeler olmadığı için, 600 ml süt, 1 paket hazır puding tozu ve vanilyayı pişirip yapabilirsiniz)
Üzerine:
- 150 gram file badem
- 2 yemek kaşığı bal
Kremalı Elmalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce kremayı hazırlayarak başlayınki hafif soğumuş olsun, bunun için süt, şeker, vanilya ve hazır paket puding ekleyin kaynayıncaya kadar çırpın ve soğumaya bırakın.
- Kabuk bağlamaması için ya arada bir karıştırın yada üzerine streç folya ile örtün.
- Schmand ve creme fraîche i ekleyin pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.
- Hamuru tüm malzemeleri ile karıştırın iyice yoğurun ve pasta kalıbına hafif baskılar ile düzleştirin ve kenarlarından iki santim kadar yükseltin. ( kullandığım pasta kalıbı 28 cm).
- Elmaları soyun, dörde bölün ve ince ince kesin.
- Hamurun üzerine dökün ve düzeltiniz, ardından üzerine kremayı dökün ıspatula ile düzleştirin.
- En üstüne file bademi dağıtarak dökün ve 2 yemek kaşığı balı incecik şeritler halinde bademlerin üzerine dağıtın.
- Önceden ısıtılmış fırında, alt üst ayarda 180°’de yaklaşık 50 dakika pişirin ve mümkünse bir gece dinlendirin çok daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun😊.
Kremalı Elmalı Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı














ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ