Kuşbaşı Çökertme Kebabı
Kuşbaşı Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler Sosu için: 1 yemek kaşığı domates salçası1 büyük domates1 yemek kaşığı tereyağıSıvı yağ1/2 (yarım …

Kuşbaşı Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 büyük domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- Sarımsaklı yoğurt
Eti:
- 500 gram kuşbaşı ya da julyen kırmızı et
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Tereyağı, sıvı yağ
- 2 adet biber
- 6- 7 adet patates
- Maydanoz
Kuşbaşı Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
Not EkleTarifi Yazdır
- Eti doğrayıp 45 dk. Kadar haşlıyoruz.
- Süzünce yağda baharatlar ve biber ile kavuruyoruz.
- Patatesleri soyup ince ince doğruyoruz. Tuzlu suda 15 dk. Bekletip süzüp kuruluyoruz.
- Kızgın yağda kızartıyoruz.
- Robottan geçirdiğimiz domatesi yağda diğer sos malzemeleri ile birlikte kaynatalım.
- Sarımsaklı yoğurdu da hazırlayalım.
- Patatesi tabağın en altına yerleştirip domates sosunun bir kısmını üzerine gezdirelim ve sarımsaklı yoğurdu da kenarlarına gezdirelim.
- Üzerine eti ve üzerine kalan sosu da dökerek en son maydanoz ile süsleyelim.









ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ