FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Limonlu Revani

Limonlu Revani Tarifi nasıl yapılır? Limonlu Revani Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Limonlu Revani

Limonlu Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un (eksik gelirse yemek kaşığı ile kontrollü bir şekilde ekleyin)

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 kaç damla limon suyu

Limonlu Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önenlikle şerbetini yapalım.
  2. Şekeri ve suyu ekleyelim kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı kısalım 10 dk kaynasın kapatalım iyice soğusun.
  3. Kekine geçelim.Yumurta ve şekeri iyice köpük olana kadar çırpalım.
  4. Sırası ile yoğurt, sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım.
  5. İrmiği, limon kabuğu rendesi, suyu ekleyip karıştırın.
  6. Unu, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırıp yağlanmış fırın kabına dökelim.
  7. 170°ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilelim.
  8. Pişen keke soğumuş şerbeti ekleyip üzerini süsleyip dinlenmeye alalım.
  9. Süslemeyi istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Limonlu Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ