Limonlu Revani
Limonlu Revani Tarifi nasıl yapılır? Limonlu Revani Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Limonlu Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un (eksik gelirse yemek kaşığı ile kontrollü bir şekilde ekleyin)
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 kaç damla limon suyu
Limonlu Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önenlikle şerbetini yapalım.
- Şekeri ve suyu ekleyelim kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı kısalım 10 dk kaynasın kapatalım iyice soğusun.
- Kekine geçelim.Yumurta ve şekeri iyice köpük olana kadar çırpalım.
- Sırası ile yoğurt, sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım.
- İrmiği, limon kabuğu rendesi, suyu ekleyip karıştırın.
- Unu, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırıp yağlanmış fırın kabına dökelim.
- 170°ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilelim.
- Pişen keke soğumuş şerbeti ekleyip üzerini süsleyip dinlenmeye alalım.
- Süslemeyi istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Limonlu Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı




ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ