Lotus Cheesecake
Lotus Cheesecake Tarifi nasıl yapılır? Lotus Cheesecake Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Lotus Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Taban için;
- 10-15 adet bebe bisküvisi
- 75 gram eritilmiş tereyağı
Peynirli karışımı için;
- 400 gram labne
- 100 ml krema
- 2 dolu yemek kaşığı lotus kreması
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 100 ml krema
- 100 gram çikolata
- lotus kreması
Lotus Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküvileri toz haline getiriyoruz. Tereyağını eritip karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt koyup karışımı tabana bastırarak yayıyoruz. Diğer karışımı hazırlayana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
- Malzemeleri sırasıyla ekleyerek karıştırıyoruz. Yumurtaları tek tek ekleyerek karıştırıyoruz. Karışım pütürlü olursa robottan geçirebiliriz.
- Kelepçeli kalıbın etrafını folyoyla sarıyoruz. Bisküvi tabanının üzerine karışımı döküyoruz.
- Tepsiye bir kapta su ve kelepçeli kalıbı yerleştiriyoruz. 160 derecede ısınmış fansız ayarda yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
- Çatlamaması için fırının kapağını hemen açmıyoruz (kapakla fırın arasına tahta kaşık koyarak fırının soğuması sağlanabilir) en az yarım saat fırında soğuduktan sonra çıkartıyoruz.
- Kremayı ısıtıp altını kapatıyoruz. Çikolatayı küçük parçalar olarak içine atıp eritiyoruz ve cheesecake in üzerine döküyoruz.
- Lotus kremayla üstünü süsleyip bir gece buzdolabında dinlendiriyoruz.
Afiyet olsun.
Lotus Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ