FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Lotus Cheesecake

Lotus Cheesecake Tarifi nasıl yapılır? Lotus Cheesecake Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Lotus Cheesecake

Lotus Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Taban için;

  • 10-15 adet bebe bisküvisi
  • 75 gram eritilmiş tereyağı

Peynirli karışımı için;

  • 400 gram labne
  • 100 ml krema
  • 2 dolu yemek kaşığı lotus kreması
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 100 ml krema
  • 100 gram çikolata
  • lotus kreması

Lotus Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bisküvileri toz haline getiriyoruz. Tereyağını eritip karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt koyup karışımı tabana bastırarak yayıyoruz. Diğer karışımı hazırlayana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
  2. Malzemeleri sırasıyla ekleyerek karıştırıyoruz. Yumurtaları tek tek ekleyerek karıştırıyoruz. Karışım pütürlü olursa robottan geçirebiliriz.
  3. Kelepçeli kalıbın etrafını folyoyla sarıyoruz. Bisküvi tabanının üzerine karışımı döküyoruz.
  4. Tepsiye bir kapta su ve kelepçeli kalıbı yerleştiriyoruz. 160 derecede ısınmış fansız ayarda yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
  5. Çatlamaması için fırının kapağını hemen açmıyoruz (kapakla fırın arasına tahta kaşık koyarak fırının soğuması sağlanabilir) en az yarım saat fırında soğuduktan sonra çıkartıyoruz.
  6. Kremayı ısıtıp altını kapatıyoruz. Çikolatayı küçük parçalar olarak içine atıp eritiyoruz ve cheesecake in üzerine döküyoruz.
  7. Lotus kremayla üstünü süsleyip bir gece buzdolabında dinlendiriyoruz.

Afiyet olsun.

Lotus Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ