Muhallebili Güllaç
Muhallebili Güllaç Tarifi nasıl yapılır? Muhallebili Güllaç Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Muhallebili Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için
- 3 su bardak süt
- Yarım bardak şeker
Muhallebisi için
- 4 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı tepeleme un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardak şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
- 6 adet güllaç
Üzeri için
- 1 muz
- 1 kivi
- Göz kararı toz antep fıstığı
- 1 çay bardağı fındık
Muhallebili Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbet için aygaza süt ve şekeri alıp karıştırarak ılıtalım.
- Daha sonra muhallebi için kremşanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştırarak pişirelim ve ılıyınca kremşanti ilave edip mikserde bir iki dakika çırpalım.
- Şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlaya bilirsiniz.
- Öncelikle ben küçük borcamda yaptığım için güllaçlarımı kestim.
- Daha sonra sütlü şerbete batırıp 3adet güllacı alta olacak şekilde işlemi tekrarladım ve muhallebiyi döküp tekrar güllaçlar bitene kadar işleme devam ettim.
- En son üstüne robota çektiğim fındığı pay ettim ve meyveleri dilimleyip koyduktan sonra antep fıstığı serptim ve soğuması için dolaba kaldırdım .
- 2-3 saat dinlenmesi yeterli olacaktır.
- İsteğe bağlı süslemeyi servis ederken yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun herkese hayırlı ramazanlar.
Muhallebili Güllaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı








ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ