FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Orijinalini Aratmayan Ramazan Pidesi

Orijinalini Aratmayan Ramazan Pidesi Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Orijinalini Aratmayan Ramazan Pidesi

Orijinalini Aratmayan Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 5 – 5,5 su bardağı un ( 700 gram,un miktarı markasına göre değişebilir)
  • 2,5-3 su bardağı ılık su ( 500 ml)

Üzeri için

  • 1 afet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)

Orijinalini Aratmayan Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk olarak maya, toz şeker, tuz, 1 çay bardağı un ve 1 çay bardağı su ile yarım saat mayalandırın.
  2. Daha sonra un, su ve mayamızı bir kap içinde iyice yoğurun. (ekmek yoğururken oluşan cıvık hamurun aynısı olacak, dilerseniz elinizi ıslatarak dilerseniz yağlayarak hamurdan kurtarın ve ortalama 1 saat kadar dinlendirin.
  3. Unladığınız tezgaha hamuru alın ve büyüklüğünü nasıl isterseniz parçalara o şekilde bölün. (ben iki pide çıkarttım).
  4. Daha sonra tepsiye mısır unu veya galeta unu serpip üzerine böldüğünüz hamurlardan birini koyun ve temiz bez ile örtüp 5-10 dk daha dinlendirin.
  5. Üzerine yumurta ve yoğurt karışımından döküp pide şekli verin.
  6. İçerisine 1 su bardağı sıcak su koyduğunuz önceden ısıtılmış 230 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Pamuk gibi pideleriniz hazır.Afiyet olsun 🌸.

Orijinalini Aratmayan Ramazan Pidesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ