Orijinalini Aratmayan Ramazan Pidesi
Orijinalini Aratmayan Ramazan Pidesi Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Orijinalini Aratmayan Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı ılık su
- 5 – 5,5 su bardağı un ( 700 gram,un miktarı markasına göre değişebilir)
- 2,5-3 su bardağı ılık su ( 500 ml)
Üzeri için
- 1 afet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
Orijinalini Aratmayan Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak maya, toz şeker, tuz, 1 çay bardağı un ve 1 çay bardağı su ile yarım saat mayalandırın.
- Daha sonra un, su ve mayamızı bir kap içinde iyice yoğurun. (ekmek yoğururken oluşan cıvık hamurun aynısı olacak, dilerseniz elinizi ıslatarak dilerseniz yağlayarak hamurdan kurtarın ve ortalama 1 saat kadar dinlendirin.
- Unladığınız tezgaha hamuru alın ve büyüklüğünü nasıl isterseniz parçalara o şekilde bölün. (ben iki pide çıkarttım).
- Daha sonra tepsiye mısır unu veya galeta unu serpip üzerine böldüğünüz hamurlardan birini koyun ve temiz bez ile örtüp 5-10 dk daha dinlendirin.
- Üzerine yumurta ve yoğurt karışımından döküp pide şekli verin.
- İçerisine 1 su bardağı sıcak su koyduğunuz önceden ısıtılmış 230 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Pamuk gibi pideleriniz hazır.Afiyet olsun 🌸.
Orijinalini Aratmayan Ramazan Pidesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı













ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ