Patatesli Mantı
Patatesli Mantı Tarifi nasıl yapılır? Patatesli Mantı Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Patatesli Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 6 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı;
- 5 tane patates
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Pulbiber
Sosu için;
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- Yarım yemek kaşığı salça
- Pulbiber
- Yoğurt
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
Patatesli Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patatesleri yıkayıp haşlıyoruz.
- Yoğurma kabına un,yumurta tuzu ve suyu ekliyip hamuru yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamuru dinlendiriyoruz.
- Hamur dinlenirken pişen patatesleri soyup püre haline getiriyoruz.
- Soğanı soyup ince ince doğruyoruz, doğradığımız soğanları bir tavaya alıp üzerine tereyağını ekleyip kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanlara baharatlarını tuzunu ve patates püresini ekliyip karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Dinlenen hamuru 4 bezeye bölüp tek tek açıyoruz.
- Açtığımız bezeyi su bardağıyla yuvarlak yuvarlak kesiyoruz.
- Yuvarlak kestiğimiz hamurun içine patates püresini koyup kenarlarını birleştiriyoruz.
- Hepsini bitirdikten sonra tencereye su koyup kaynatıyoruz.
- Kaynayan suya tuz ve sıvı yağ ekleyip mantıları pişiriyoruz.
- Mantılar piştikten sonra sosunu hazırlıyoruz.
- Tereyağını tavaya alıp eritiyoruz ,eriyen tereyağına baharatları ve salçayı ekliyoruz ve biraz pişiriyoruz ,daha sonra altını kapatıyoruz.
- Süzme yoğurdu bir kaseye alıp üzerine sarımsağı ekliyoruz, karıştırıp servis tabağına aldığımız mantıların üzerine döküyoruz.
- Yoğurdunu döktüğümüz mantıların sosunuda döküp sıcak sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsunn ♡.
Patatesli Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ