FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça Tarifi nasıl yapılır? Patatesli Poğaça Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

(su bardağı ölçüsü 200 ml)

  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 60 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 yumurta (Sarısı dışına)
  • 5 su bardağı kadar un
  • Tuz

İç malzemesi için:

  • 2-3 adet haşlanmış orta boy patates
  • 1 kuru soğan
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Üzerine:

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Patatesli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ilık su ve süt, şeker ve mayanın üzerine dökülür, karıştırılır.
  2. 2-3 dakika sonra oda sıcaklığındaki tereyağı ve yumurtanın beyazı eklenir, karıştırılır.
  3. Un ve tuz eklendikten sonra yumuşak bir hamur elde edilecek şekilde yoğrulur. (un, 4 su bardağından sonra yavaş yavaş eklenir. )
  4. Yoğrulan hamur mayalanmaya bırakılır.
  5. Bu arada iç malzemesi için haşlanan patates ezilir.
  6. Üzerine yağda kavrulan soğan, tuz ve baharatlar eklenir; karıştırılır.
  7. İsteğe bağlı olarak 2-3 dal doğranmış maydanoz da ilave edilebilir.
  8. Mayalanan hamurdan istenilen büyüklükte bezeler alınır, oval veya yuvarlak açılır; ortasına patatesten konur, kapatılır.
  9. Kapanan kısım altta kalır.
  10. Üstü kapalı şekilde tepsi mayası için 15-20 dakika bekletilir.
  11. Daha sonra üstüne bıçakla çok derin olmayacak şekilde çizik atılır.
  12. Yumurta sarısı sürülür.
  13. Susam serpildikten sonra 180 derecede ısınmış fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Patatesli Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ