Patatesli Poğaça
Patatesli Poğaça Tarifi nasıl yapılır? Patatesli Poğaça Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
(su bardağı ölçüsü 200 ml)
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 60 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 yumurta (Sarısı dışına)
- 5 su bardağı kadar un
- Tuz
İç malzemesi için:
- 2-3 adet haşlanmış orta boy patates
- 1 kuru soğan
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
Üzerine:
- Yumurta sarısı
- Susam
Patatesli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık su ve süt, şeker ve mayanın üzerine dökülür, karıştırılır.
- 2-3 dakika sonra oda sıcaklığındaki tereyağı ve yumurtanın beyazı eklenir, karıştırılır.
- Un ve tuz eklendikten sonra yumuşak bir hamur elde edilecek şekilde yoğrulur. (un, 4 su bardağından sonra yavaş yavaş eklenir. )
- Yoğrulan hamur mayalanmaya bırakılır.
- Bu arada iç malzemesi için haşlanan patates ezilir.
- Üzerine yağda kavrulan soğan, tuz ve baharatlar eklenir; karıştırılır.
- İsteğe bağlı olarak 2-3 dal doğranmış maydanoz da ilave edilebilir.
- Mayalanan hamurdan istenilen büyüklükte bezeler alınır, oval veya yuvarlak açılır; ortasına patatesten konur, kapatılır.
- Kapanan kısım altta kalır.
- Üstü kapalı şekilde tepsi mayası için 15-20 dakika bekletilir.
- Daha sonra üstüne bıçakla çok derin olmayacak şekilde çizik atılır.
- Yumurta sarısı sürülür.
- Susam serpildikten sonra 180 derecede ısınmış fırında pişirilir. Afiyet olsun.
Patatesli Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ