Penne Al Forno (Fırında Makarna)
Penne Al Forno (Fırında Makarna) Tarifi nasıl yapılır? bu tarifin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Penne Al Forno (Fırında Makarna) Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram penne (Makarna)
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 7/8 adet mantar
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet patlıcan
- 4 dis sarımsak
- 6 yemek kaşığı zeytin yağ
- 20-25 adet çeri domates
- 250 gram tereyağ
- 1 avuç kaşar peynir
- 150 gram taze krema (Creme fraiche)
Baharat:
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1,5 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Penne Al Forno (Fırında Makarna) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir tepsinin içine doğradığınız soğanları, cerri domateslerini ve küp küp doğradığınız patlıcanı havucu ekleyin.
- Sarımsakları soyduktan sonra tereyağı ve taze kremayı içine ekleyin.
- Son olarak da 4 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin ve baharatları atın. (180||önceden ısıtılmış). Fırına yerleştirebilirsiniz.
- O sırada kıymayı bir tavanın içinde kavurabilirsiniz ve makarna için suyu kaynatın.
- Kıyma biraz kızardıktan sonra içine 2 yemek kaşığı zeytin yağını ekleyin ve kavrulduktan sonra soğmaya bırakın.
- Makarna kaynarken içine hafifçe tuz ekliyebilirsiniz.
- Makarna hazır olduktan sonra suzun fırındaki tepsiyi çıkarıp çatalla ezebildiğiniz kadar ezip karıştırın.
- Sonrasında kıymayı ve makarnayı içinde karıştırın üzerine biraz kaşar peynir ve yine fırında 20 dk pişirebilirsiniz.
Servisi hazırlıyabilirsiniz, afiyet olsun :).
Penne Al Forno (Fırında Makarna) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı


ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ