Pide (Patatesli)
Pide (Patatesli) Tarifi nasıl yapılır? Pide (Patatesli) Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Pide (Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yumurta akı içine sarısı üzerine
- Yaklaşık 6 veya 6,5 su bardağı un kontrollü ekleyin
İçi için;
- 4-5 adet haşlanmış ezilmiş orta boy patates
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- Çok az sıvı yağ
- Tuz
- İstenilen baharatlar
- 1 tatlı kaşığı salça ( arzuya göre)
- 1 adet orta boy kuru soğan ( minik doğranmış)
Üzerine sürmek için;
- 2 adet yumurta sarısı
Pide (Patatesli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcımız için gerekli olan malzemeleri ocakta kavurup soğumaya bırakalım.
- Daha sonra hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım.
- 18 adet beze alıp uzun şekilde açıp( ince açmıyoruz) iç malzemeden koyup şekildeki gibi kapatalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 200 derecedeki fırında kızartalım. Afiyet olsun🌹.
Pide (Patatesli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı






ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ