FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Pide (Patatesli)

Pide (Patatesli) Tarifi nasıl yapılır? Pide (Patatesli) Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Pide (Patatesli)

Pide (Patatesli) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta akı içine sarısı üzerine
  • Yaklaşık 6 veya 6,5 su bardağı un kontrollü ekleyin

İçi için;

  • 4-5 adet haşlanmış ezilmiş orta boy patates
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • Çok az sıvı yağ
  • Tuz
  • İstenilen baharatlar
  • 1 tatlı kaşığı salça ( arzuya göre)
  • 1 adet orta boy kuru soğan ( minik doğranmış)

Üzerine sürmek için;

  • 2 adet yumurta sarısı

Pide (Patatesli) Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle iç harcımız için gerekli olan malzemeleri ocakta kavurup soğumaya bırakalım.
  2. Daha sonra hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım.
  3. 18 adet beze alıp uzun şekilde açıp( ince açmıyoruz) iç malzemeden koyup şekildeki gibi kapatalım.
  4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürelim.
  5. 200 derecedeki fırında kızartalım. Afiyet olsun🌹.

Pide (Patatesli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ