Pırasa Dolması
Pırasa Dolması Tarifi nasıl yapılır? Pırasa Dolması Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Pırasa Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- ️3 adet kalın pırasa
- ️1 su bardağı pirinç
- ️1 adet domates (Ben yazdan hazırladığım kavanozdan kullandım 1 su bardağı kadar)
- ️1 yemek kaşığı biber salçası
- ️Çeyrek demet maydanoz
- ️1 büyük soğan
- ️1 çay bardağı zeytinyağı
- ️Damak zevkinize göre tuz
Pırasa Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pırasaları 15 cm boyutlarda kesiyoruz.
- Orta kısmına gelene kadar kesik atıyoruz.
- Yapraklar açılana kadar haşlıyoruz.
- Haşlanan pırasaları suyun içinden alıp soğumasını bekliyoruz.
- Derin bir kasede yıkanmış pirinci, minik doğradığımız soğanı, domatesi ve maydanozla tuzu karıştırıyoruz.
- Üzerine zeytinyağını ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Soğuyan pırasaları katmanlarından ayırıyoruz.
- Geniş tarafı bize gelecek şekilde tahtamıza serip dolma harcımızı uç kısmına koyuyoruz. Çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapıyoruz ve fırın kabına yerleştiriyoruz.
- Bu şekilde pırasalar bitene kadar işlemi devam ettiriyoruz.
- 1 kaşık salça, tuz ve zeytinyağlı karışımı pırasaların üstüne döküp, buruşturduğumuz yağlı kağıdını üstüne serdikten sonra 200 derece fırında alt üst fanlı şekilde pişiriyoruz.
- Suyunu çektikten sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp pırasaların üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Çıkan pırasa sarmalarını ister sıcak ister soğuk şekilde servis edebiliriz.🍀Afiyet olsun.
Pırasa Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı










ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ