FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Pırasa Dolması

Pırasa Dolması Tarifi nasıl yapılır? Pırasa Dolması Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Pırasa Dolması

Pırasa Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • ️3 adet kalın pırasa
  • ️1 su bardağı pirinç
  • ️1 adet domates (Ben yazdan hazırladığım kavanozdan kullandım 1 su bardağı kadar)
  • ️1 yemek kaşığı biber salçası
  • ️Çeyrek demet maydanoz
  • ️1 büyük soğan
  • ️1 çay bardağı zeytinyağı
  • ️Damak zevkinize göre tuz

Pırasa Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle pırasaları 15 cm boyutlarda kesiyoruz.
  2. Orta kısmına gelene kadar kesik atıyoruz.
  3. Yapraklar açılana kadar haşlıyoruz.
  4. Haşlanan pırasaları suyun içinden alıp soğumasını bekliyoruz.
  5. Derin bir kasede yıkanmış pirinci, minik doğradığımız soğanı, domatesi ve maydanozla tuzu karıştırıyoruz.
  6. Üzerine zeytinyağını ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  7. Soğuyan pırasaları katmanlarından ayırıyoruz.
  8. Geniş tarafı bize gelecek şekilde tahtamıza serip dolma harcımızı uç kısmına koyuyoruz. Çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapıyoruz ve fırın kabına yerleştiriyoruz.
  9. Bu şekilde pırasalar bitene kadar işlemi devam ettiriyoruz.
  10. 1 kaşık salça, tuz ve zeytinyağlı karışımı pırasaların üstüne döküp, buruşturduğumuz yağlı kağıdını üstüne serdikten sonra 200 derece fırında alt üst fanlı şekilde pişiriyoruz.
  11. Suyunu çektikten sonra yağlı kağıdı üzerinden alıp pırasaların üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  12. Çıkan pırasa sarmalarını ister sıcak ister soğuk şekilde servis edebiliriz.🍀Afiyet olsun.

Pırasa Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ