Piyano Kek
Piyano Kek Tarifi nasıl yapılır? Piyano Kek Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Piyano Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- Yarım su bardağı süt (100 ml)
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatma için:
- 1,5 su bardağı süt (300 ml)
- 2 yemek kaşığı kakao
Krema için;
- 3 su bardağı süt (600 ml)
- 2 türk kahvesi fincanı şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
- 2 türk kahvesi fincanı un (1 su bardağından 1 parmak eksik)
- 200 ml sıvı krema
Üzeri için;
- Kakao
Piyano Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kekimizi hazırlayalım. Bunun için yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp güzelce çırpalım. Daha sonra.
- Diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurunu hazırlayalım.
- Yağladığımız fırın kabına hamuru dökerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim.
- Kekimiz pişerken kremasını hazırlayalım. Bunun için süt, şeker ve unu tencereye alarak karıştırıyoruz ve ardından koyulaşıp göz göz olana kadar pişirelim.
- Krema koyulaştıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın. Bu aşamada ara ara karıştıralim üzeri kabuk bağalanmasın.
- Oda ısısına geldikten sonra içerisine sıvı krema ekleyerek mikserle çırpalım. Daha sonra.
- Kekimizi slatmak için süt ve kakaoyu güzelce karıştıralım.
- Ardından pişen keki fırından çıkartarak üzerine süt ve kakao karışımını gezdirelim.
- Kremayı kekin üzerine boşaltarak her yeri eşit olacak şekilde yayalım. Daha sonrasında.
- Kekin en üstünü kakao ile kaplayalım.
- Soğuduktan sonra buzdolabına kaldıralım ve dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Piyano Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı



ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ