Pizza Poğaça
Pizza Poğaça Tarifi nasıl yapılır? Pizza Poğaça Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 6 buçuk su bardağı un
- Arzu edilirse bir tatlı kaşığı mahlep
İçi için;
- Yeterli miktarda domates
- Yeterli miktarda yeşil biber
- Bir miktar beyaz peynir
- Bir miktar siyah zeytin
- Dilediğiniz kadar sucuk (Tercihe bağlı istediğinizi koyabilirsiniz)
Üzeri için;
- 2 adet yumurtanın sarısı
Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker, ılık süt ve maya uygun derince bir kaba alalım.
- Maya eriyinceye kadar karıştıralım. 1-2 dakika sonra yağ eklenip, karıştıralım.
- Kontrollü un, tercihen mahlep ( mecbur değil) ve tuz ilavesiyle birlikte kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Üzeri kapatılıp ılık bir ortamda hamur iki katı kabarıncaya kadar mayalandıralım.
- Süre sonunda el hafif yağlanarak mayalanan hamurun havası söndürelim.
- Hamur avuç içi kadar bezelere ayrılır tepsiye dizelim.
- Yaklaşık 10-15 dakika sonra bezelerin orta kısımları içeri doğru bastıralım. Yani çukur oluşturalım.
- Oluşturulan bu çukur kısımlara, biber, domates, peynir,sucuk,zeytin koyalım.
- Kenar kısımlarına yumurta sarısını sürelim.
- Isıtılmış 200 derece alt-üst ayar fansız fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan sıcak poğaçaların üzerine 4-5 dakika temiz bir bez örtelim. Daha sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Not; kullandığım bardak ölçüsü: 200 ml. Kullandığım çay bardağı ölçüsü : 120 ml.
Pizza Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı











ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ