FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Poğaça

Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 bardak ılık süt1 bardak sıvı yağ1 adet yaş maya (42gr)1 adet kabartma tozu250 gr quark (Artık türki ye’dede …

Poğaça

Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak ılık süt
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 adet yaş maya (42gr)
  • 1 adet kabartma tozu
  • 250 gr quark (Artık türki ye’dede olduğunu biliyorum ama bulamazsanız eğer süzme yoğurt)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta (Sarılarını üstü için ayıralım)
  • 6 su bardağı un

Poğaça Tarifi Yapılışı

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karıştırma kabına süt, şeker ve mayayı alalım üzerini kapatıp bi 5 dakika bekletelim.
  2. Un ve yumurta sarıları hariç bütün malzemeyi ekleyip karıştıralım.Azar azar unu ekleyip yumuşak ele yapışan kıvamda bir hamur elde edelim.
  3. Üzerini streç folyo veya poşetle kapatıp yarım saat civarı bekletelim.
  4. İstediğiniz büyüklükte ve sevdiğiniz iç malzemesini koyup(patatesli şahane oluyor), şekil verelim ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim ki pişerken baya kabarıyor✌.
  5. Yumurta sarısının üzerine biraz sıvı yağ biraz şeker ekleyip fırçayla poğaçalara sürelim.
  6. Tepsi mayası gelmesi için biraz bekletelim. Zaten kısa sürede kabarmaya başlayacaktır. Vaktiniz varsa uzun bekletirseniz dahada kabarık oluyor.Eğer susam mantolu yapmak isterseniz; bir tabağa susam bir tabağada iki kaşık pekmez ve biraz su koyup karıştıralım. Poğaçayı önce pekmezli suya daha sonrada susama bulayın tepsiye yerleştirelim.
  7. Öncede ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Harika bir tat deneyip fikirlerinizi paylaşmanız dileklerimle. Afiyet olsun????.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ