Portakallı Islak Kek
Portakallı Islak Kek Tarifi nasıl yapılır? Portakallı Islak Kek Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Portakallı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- 1 kabartma tozu ve vanilya
- 3 yemek kaşık kakao
- 1 portakal kabuğu rendesi
Sosu ı̇çı̇n:
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 kaşık kakao
- 1 su bardağı şeker
- 1 portakalın suyu
- 30gr bitter 30 gram sütlü çikolata (toplam 60 gr)
Portakallı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker ve yumurtayı çırpalım yağ ve sütüne ekleyip çırpmaya devam edelim portakal kabuğu rendesini ekleyelim.
- Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu ekleyip karıştıralım ( daha kabarık olsun isterseniz bir kabartma tozu daha ekleyebilirsiniz) çok sıvı bir harç olacak fazladan un eklemeyelim !!!
- Yağlanmış kare borcama koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim tabiki her fırının pişirme süresi ve ısısı farklı kontrol edelim mutlaka 👍🏻benim kekim 45 dk pişti.
- Kekimiz pişerken sosumuzu hazırlayalım çikolata hariç bütün sos malzemelerini sos tenceresinde alalım.
- Bir taşım kaynayınca altını kapatıp çikolatalarımızı ekleyip çikolatalar eriyinceye kadar karıştıralım.
- Fırından çıkardığımız keki dilimleyelim.
- Sosumuz her tarafına gelecek şekilde üzerine gezdirelim. Kekte sosta sıcak olacak.
- En az 3 saat dinlendikten sonra ıslak kekimiz hazır ( vakit varsa 1 gece süper olur ) deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.
- ⚠️ eğer sosunda portakal suyu kullanmak istemezseniz sütü 2. 5 bardak kullanalım.
- ⚠️çikolata şart değil isterseniz eklemeyebilirsiniz.
- ⚠️su bardağım 200 ml.
Portakallı Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı








ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ