FİRMANDEX'E HOŞGELDİNİZ!

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak Kek Tarifi nasıl yapılır? Portakallı Islak Kek Tarifi’nin detaylı anlatımı ve deneyenlerin fotoğrafları burada.

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu ve vanilya
  • 3 yemek kaşık kakao
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Sosu ı̇çı̇n:

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 portakalın suyu
  • 30gr bitter 30 gram sütlü çikolata (toplam 60 gr)

Portakallı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Şeker ve yumurtayı çırpalım yağ ve sütüne ekleyip çırpmaya devam edelim portakal kabuğu rendesini ekleyelim.
  2. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu ekleyip karıştıralım ( daha kabarık olsun isterseniz bir kabartma tozu daha ekleyebilirsiniz) çok sıvı bir harç olacak fazladan un eklemeyelim !!!
  3. Yağlanmış kare borcama koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim tabiki her fırının pişirme süresi ve ısısı farklı kontrol edelim mutlaka 👍🏻benim kekim 45 dk pişti.
  4. Kekimiz pişerken sosumuzu hazırlayalım çikolata hariç bütün sos malzemelerini sos tenceresinde alalım.
  5. Bir taşım kaynayınca altını kapatıp çikolatalarımızı ekleyip çikolatalar eriyinceye kadar karıştıralım.
  6. Fırından çıkardığımız keki dilimleyelim.
  7. Sosumuz her tarafına gelecek şekilde üzerine gezdirelim. Kekte sosta sıcak olacak.
  8. En az 3 saat dinlendikten sonra ıslak kekimiz hazır ( vakit varsa 1 gece süper olur ) deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.
  • ⚠️ eğer sosunda portakal suyu kullanmak istemezseniz sütü 2. 5 bardak kullanalım.
  • ⚠️çikolata şart değil isterseniz eklemeyebilirsiniz.
  • ⚠️su bardağım 200 ml.

Portakallı Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ